וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה קינמון

בצק הפוקצ'ה הופך לעוגה רכה בזכות טופינג קראנצ'י ומתוק של שטרוייזל קינמון בזיגוג אגוזים ומייפל. רק להגיש עם קצפת וגלידה

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

מאפה עם שטרוייזל קינמון בזיגוג מייפל פקאן. יח"צ, דרור עינב
מאפה עם שטרוייזל קינמון בזיגוג מייפל פקאן/יח"צ

מצרכים למתכון

  • עבור תבנית מלבנית 30X35
  • לבצק:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח
  • 350 מ"ל ( 1/2 1 כוסות) חלב (או מים)
  • 15 גרם שמרים יבשים (1 כף גדושה)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 4 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 2-3 כפות שמן לזילוף
  • לשטרוייזל:
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 140 גרם קמח (1 כוס)
  • 100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס פחות 2 כפות)
  • 100 גרם סוכר חום (1/2 כוס פחות 2 כפות)
  • 2 כפיות קינמון
  • לזיגוג:
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 5 כפות חלב
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 100 גרם אגוזי פקאן קלויים גרוסים

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים יחד ולשים במשך כ-10 דקות. מתפיחים עד להכפלת הנפח בקערת המיקסר, מפעילים את המיקסר לכמה שניות להורדת הנפח ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. אחרי התפיחה השנייה משמנים תבנית, מעצבים לגודל התבנית, ומתפיחים כ-10 דקות.
  • 2. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים את השטרוייזל : במעבד מזון שמים את חומרי השטרוייזל ומעבדים בפולסים עד לקבלת פרורים גדולים ולחים.
  • 3. אופים: מורחים את פני הפוקצ'ה בשמן זית, מפזרים את השטרוייזל בשכבה אחידה ומחוררים את הפוקצ'ה עם האצבעות. אופים כ -15 דקות.
  • 3. מכינים את הזיגוג: מערבבים את חומרי הזיגוג (רצוי בסמוך לרגע שהפוקצ'ה יוצאת מהתנור) וברגע שהפוקצ'ה יוצאת מהתנור יוצקים מעל את הזיגוג. מגישים חם עם קצפת או גלידה או קפה.
  • **המתכון לבצק מתאים לשימוש גם כפוקצ'ה מלוחה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully