- 1. הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים יחד ולשים במשך כ-10 דקות. מתפיחים עד להכפלת הנפח בקערת המיקסר, מפעילים את המיקסר לכמה שניות להורדת הנפח ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. אחרי התפיחה השנייה משמנים תבנית, מעצבים לגודל התבנית, ומתפיחים כ-10 דקות.
-
- 2. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים את השטרוייזל : במעבד מזון שמים את חומרי השטרוייזל ומעבדים בפולסים עד לקבלת פרורים גדולים ולחים.
-
- 3. אופים: מורחים את פני הפוקצ'ה בשמן זית, מפזרים את השטרוייזל בשכבה אחידה ומחוררים את הפוקצ'ה עם האצבעות. אופים כ -15 דקות.
-
- 3. מכינים את הזיגוג: מערבבים את חומרי הזיגוג (רצוי בסמוך לרגע שהפוקצ'ה יוצאת מהתנור) וברגע שהפוקצ'ה יוצאת מהתנור יוצקים מעל את הזיגוג. מגישים חם עם קצפת או גלידה או קפה.
-
- **המתכון לבצק מתאים לשימוש גם כפוקצ'ה מלוחה.