פרצל קינמון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם בצק עלים
- 20 גרם (כף) קינמון
- 400 גרם (2 כוסות) סוכר
- 50 גרם (2/3 כוס) שקדים טחונים טבעיים
- 1 ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה
- 1. מרדדים את הבצק עלים לגודל 30 X20 ס"מ.
- 2. מכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
- 3. בקערה, מערבבים קינמון, סוכר ושקדים.
- 4. בעזרת סכין חותכים את הבצק לרצועות של כ-1 ס"מ.
- 5. מורחים את רצועות הבצק בביצה, מפזרים תערובת קינמון, מגלגלים לצורת בורג ויוצרים צורה של פרצל. מקררים כ-30 דקות.
- 6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 7. אופים כ-15עד 18 דקות. מצננים ומגישים.