וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות קיפלי הונגריות

מתכון עוגיות מעטפה הונגריות ויפות במילוי אגוזים רך. קלות להכנה ומתאימות לאירוח

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגיות הונגריות. דרור עינב
עוגיות הונגריות

מצרכים למתכון

  • עבור 25-30 עוגיות
  • לבצק:
  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 120 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • למלית:
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק דק
  • 100 גרם סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • 1/4 כוס חלב
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר
  • קינמון טחון

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים עם הבצק: מערבבים ומרככים את החמאה עם גבינת השמנת בעזרת מערבל ידני או עם מזלג, עד לקבלת מרקם חלק.
  • 2. מוסיפים את הקמח והמלח בהדרגה ולשים בידיים 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. אם מתקבל בצק דביק מפדרים קלות את משטח העבודה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.
  • 3. בינתיים ניגשים להכנת המלית: בקלחת קטנה שמים את הסוכר, החמאה והחלב ומביאים להמסה. כשמתחילה רתיחה (בעבוע קל) מורידים מן האש ומוסיפים את האגוזים הקצוצים. מערבבים היטב ובמרץ כך הבלילה גם מתקררת. מעבירים לכלי שטוח, מכסים ומצננים שעה.
  • 4. ניגשים להכנת העוגיות: מרדדים את הבצק ליריעה דקה ככל שניתן (3-5 מ"מ אם מצליחים) ומרובעת בגודל 30X30ס"מ. בעזרת סכין גלגלת משוננת חותכים יריעות בגודל 6X6 ס"מ.
  • 5. מותחים בעדינות לצורת מעוינים ומניחים באמצע חצי כפית ממלית האגוזים. סוגרים כמו מעטפה צד אחד ומהדקים מעל המלית. מורחים מעט מים ומקפלים מעל את החלק הנותר. התוצאה המתקבלת היא מעין כרוכית מעטפה (ראה תמונה).
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 10-12 דקות לקבלת מראה זהוב (יש להיזהר לא לאפות יותר מדי).
  • מצננים בתבנית כ-15 דקות. בוזקים אבקת סוכר וגם מעט קינמון ומגישים באהבה. העוגיות יקבלו מראה זהוב חיוור, מנופח מעט, במעטה פריך ואוורירי מאד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully