- 1. מתחילים עם הבצק: מערבבים ומרככים את החמאה עם גבינת השמנת בעזרת מערבל ידני או עם מזלג, עד לקבלת מרקם חלק.
-
- 2. מוסיפים את הקמח והמלח בהדרגה ולשים בידיים 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. אם מתקבל בצק דביק מפדרים קלות את משטח העבודה. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.
-
- 3. בינתיים ניגשים להכנת המלית: בקלחת קטנה שמים את הסוכר, החמאה והחלב ומביאים להמסה. כשמתחילה רתיחה (בעבוע קל) מורידים מן האש ומוסיפים את האגוזים הקצוצים. מערבבים היטב ובמרץ כך הבלילה גם מתקררת. מעבירים לכלי שטוח, מכסים ומצננים שעה.
-
- 4. ניגשים להכנת העוגיות: מרדדים את הבצק ליריעה דקה ככל שניתן (3-5 מ"מ אם מצליחים) ומרובעת בגודל 30X30ס"מ. בעזרת סכין גלגלת משוננת חותכים יריעות בגודל 6X6 ס"מ.
-
- 5. מותחים בעדינות לצורת מעוינים ומניחים באמצע חצי כפית ממלית האגוזים. סוגרים כמו מעטפה צד אחד ומהדקים מעל המלית. מורחים מעט מים ומקפלים מעל את החלק הנותר. התוצאה המתקבלת היא מעין כרוכית מעטפה (ראה תמונה).
-
- 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 10-12 דקות לקבלת מראה זהוב (יש להיזהר לא לאפות יותר מדי).
- מצננים בתבנית כ-15 דקות. בוזקים אבקת סוכר וגם מעט קינמון ומגישים באהבה. העוגיות יקבלו מראה זהוב חיוור, מנופח מעט, במעטה פריך ואוורירי מאד.