מתכונים חמים

עוגיות פולבורון

עוגיות מהירות וקלות להכנה ללא אפייה, שמגיעות מחבל אנדלוסיה שבספרד. את אבקת החלבניתן להשיג בכל המרכולים, חניות התבלינים ובשווקים הפתוחים

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות פולבורון ספרדיות של מירב שיינר (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • -20 עוגיות:
  • 1 כוס קמח
  • 2 כוסות אבקת חלב (אפשר גם תחליף חלב לתינוקות באבקה)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 180 גרם חמאה
  • 2 כפות מים קרים
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר
  • אבקת קינמון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קולים את הקמח במחבת בינונית כ-15 דקות על אש נמוכה עד שהקמח מעלה ריח שמזכיר פופקורן ומשנה את צבעו לבז'. (על מנת להיות בטוחים שהקמח קלוי היטב ניתן להניח קערה קטנה נוספת ליד עם קמח ולהיווכח בהבדלי הצבע. בנוסף ניתן להבחין שהקמח פחות אוורירי ויותר דחוס כשזמן הקליה מסתיים). מעבירים את הקמח הקלוי לצינון על גבי צלחת שטוחה גדולה.
  • 2. בינתיים ממיסים חמאה במיקרוגל בפולסים וגם אותה יש לצנן היטב.
  • 3. לקערה בינונית מכניסים את אבקת החלב, הסוכר והקמח שהצטנן ומערבבים היטב. יוצרים גומחה במרכז התערובת - אליה יוצקים את החמאה המומסת.
  • 4. מטפטפים את שתי כפות המים הקרים ומתחילים ללוש בידיים (מוטב להשתמש בכפפות חד פעמיות, היות והתערובת שומנית ופירורית). התערובת נעשית אט אט דחוסה קצת יותר אך היא עדיין פירורית וזה בסדר.
  • 5. נוטלים תבנית סיליקון מיני מאפינס עם שקעים בקוטר 4-5 ס"מ או כוסות מיני מאפינס מנייר. לתוך כל אחד מן השקעים / הכוסות מכניסים כף גדושה מן התערובת ולוחצים היטב כלפי מטה - ניתן להיעזר בכוס זכוכית או ללחוץ היטב באמצעות הכף עצמה.
  • 6. מכניסים למקרר ללא כיסוי ל-10-15 דקות להתייצבות.
  • 7. מוציאים ועוטפים בנייר (מסוג נייר לעיטוף סנדוויץ או נייר צלופן) מכניסים לקופסה אטומה ומביאים למי שאוהבים.
  • אפשר לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר וקינמון.
  • איחסון:
  • באקלים המקומי שלנו מומלץ לאחסן במקרר בכלי אטום. ניתן להגיש קר או בטמפ' החדר לצד משקה קר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully