וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות גרנולה מהירות עם שוקולד

עוגיות מלאות אנרגיה מגרנולה מוכנה ושוקלד, שהילדים ישמחו להכין ועוד יותר לאכול. ויש גם גרסה טבעונית

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגיות גרנולה ושוקולד של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס,
עוגיות גרנולה ושוקולד של נעמה נויהאוז/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • להכנת כ-20 עוגיות
  • 1 כוס גרנולה מוכנה (130 גרם)
  • 3/4 כוס קמח לבן/מלא (105 גרם)
  • 1/4 קוקוס (25 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפיה (3 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 5 כפות שמן (50 גרם)
  • 3 כפות דבש/מייפל לגרסה הטבעונית (45 גרם)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות מים (30 גרם)
  • 50 גרם שוקולד מריר בקוביות
  • 50 גרם שוקולד חלב בקוביות
  • (לגרסה הטבעונית השתמשו רק במריר)

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערה את כל החומרים היבשים: גרנולה, קמח, קוקוס, אבקת אפיה, מלח וקינמון ומערבבים.
  • 2. שמים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים: שמן, דבש, וניל ומים.
  • 3. מוסיפים את ה"רטובים" ל"יבשים", ומערבבים מעט לאיחוד. בערך דקה.
  • 4.מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים. נותנים לבצק להתייצב כרבע שעה במקרר. ובינתיים מחממים תנור ל-175מעלות.
  • 5. יוצרים כדורונים קטנים מהבצק ומניחים במרווחים על גבי תבנית עם נייר אפיה. אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומגישים עם כוס חלב לטבילה.
  • איחסון:
  • לאחר קירור מלא, ניתן לשמור את העוגיות בקופסה אטומה כשבוע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully