וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות חיטה מלאה בסגנון סקנדינבי

עוגיות שקדים מחיטה מלאה בסגנון סקנדינבי, שמזכירות ימים קרירים יותר

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגיות מחיטה מלאה של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
עוגיות מחיטה מלאה של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • ל- 20 עוגיות:
  • 120 גרם קמח חיטה מלאה
  • 60 גרם אבקת שקדים
  • 90 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • קורט קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן
  • קורט מלח (לא חובה)
  • לקישוט:
  • ביצה טרופה
  • סוכר דמררה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה בינונית מנפים ומערבבים היטב את כל המרכיבים היבשים.
  • 2. לתוך קערת מעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים כאשר קוביות החמאה מעל, ומעבדים עיבוד קצר של 1-2 דק? עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3. מגלגלים לגליל מוארך ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא לשעה.
  • 4. מוציאים מהמקפיא למקרר למנוחה של 20 דק?.
  • 5. בעזרת סכין שף חדה, חותכים מן הגליל דיסקיות עוגיות בעובי ס?מ.
  • 6. מגלגלים את דפנות העוגיה בביצה ומיד לאחר מכן בסוכר דמררה, בדחיסות ונדיבות, כך שיווצר מעין כתר מסביב לעוגיה.
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים 12 דק?.
  • 8. בתום האפיה מוציאים ומשאירים בתבנית להצטננות כעשר דקות לפחות. (בשלב זה העוגיות נראות לא עשויות והן רגישות מאד למגע).
  • 9. יחד עם נייר האפיה מעבירים את העוגיות על גבי רשת צינון לעוד עשר דקות.
  • 10. הופכים את העוגיות על גבן ומאפשרים צינון נוסף.
  • (דילוג על שלב זה וקודמו יגרום ללכידת חום בתחתית העוגיה אשר ימשיך לקרמל אותה. העוגיה תהפוך לדביקה ודחוסה יותר - מרקם האהוב על רבים מן הילדים).
  • מאחסנים בכלי אטום עד כחודש ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully