- 1.מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והחמאה עד שנוצרת תערובת פירורית.
-
- 2.מוסיפים בהדרגה את הסוכר, תמצית הווניל ומיץ התפוזים, עד שנוצר בצק רך ולא דביק. כשהבצק נוצר, מפסיקים את הערבוב.
-
- 3.יוצרים שני כדורים ומשטחים על ניילון נצמד, בעזרת מערוך, למלבן או ריבוע. עוטפים בניילון את הבצק ושמים בקירור לשעה (כשהבצק שטוח הוא מתקרר יותר מהר), או במקפיא ל-10-15 דקות.
-
- 4.מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה, או בקערה רגילה בעזרת כף, מערבבים את הקוקוס, הסוכר והחמאה.
-
- 5.מוסיפים את מחית הווניל, הצימוקים והאגוזים, ומחלקים לשתי מנות, המיועדות לשני כדורי הבצק.
-
- 6.מרכיבים את העוגיות: מחממים תנור לטמפרטורה של 165 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר.
-
- 7.מוציאים את כדור הבצק הראשון מהמקרר, מקמחים את שטח הרידוד ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של ½ ס"מ (כמה שיותר דק, כך יותר טוב).
-
- 8.מפזרים מעל עלה הבצק את החלק הראשון של המלית, באופן שווה.
-
- 9.מגלגלים את העלה בצביטות קלות, כך שהמלית נתפסת בגלגול הראשון, וממשיכים לגלגל בהידוק, עד סיום הגלגול.
-
- 10.חותכים לרוחב ובאלכסון את הרולדה שנוצרה, לפיסות של עד 1 ס"מ (אך לא בזווית חדה מדי), בעזרת חותכן משונן.
-
- 11.מניחים על תבנית האפייה את היחידות החתוכות, אחת ליד השנייה, במרחק של 2-3 ס"מ.
-
- 12.מכניסים את העוגיות לתנור המחומם ואופים כ-35 דקות, עד הזהבה.
-
- 13.אחרי האפייה מניחים לעוגיות להתקרר, ואז מפדרים באבקת סוכר.
-
- הערה: לאפיית עוגיות קטנות יותר, ניתן לחלק את הבצק ל-4 או יותר יחידות, ובהתאם לחלק גם את המלית.