וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שושנים גיאורגיות במלית קוקוס ואגוזים

מתכון מאת: אירמה קזר, מערכת וואלה

עוגיות שושנים גיאורגיות. אפיק גבאי
עוגיות שושנים גיאורגיות

מצרכים למתכון

  • לכ-30 שושנים גדולות:
  • לבצק:
  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח רגיל
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 1 כף סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • גרידה מתפוז אחד או מלימון
  • ¾ כוס מיץ תפוזים / חלב / חלב קוקוס / שמנת מתוקה או צמחית
  • למלית:
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 100 גרם (1 כוס) קוקוס
  • 50 גרם (½ כוס) צימוקים בהירים
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והחמאה עד שנוצרת תערובת פירורית.
  • 2.מוסיפים בהדרגה את הסוכר, תמצית הווניל ומיץ התפוזים, עד שנוצר בצק רך ולא דביק. כשהבצק נוצר, מפסיקים את הערבוב.
  • 3.יוצרים שני כדורים ומשטחים על ניילון נצמד, בעזרת מערוך, למלבן או ריבוע. עוטפים בניילון את הבצק ושמים בקירור לשעה (כשהבצק שטוח הוא מתקרר יותר מהר), או במקפיא ל-10-15 דקות.
  • 4.מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה, או בקערה רגילה בעזרת כף, מערבבים את הקוקוס, הסוכר והחמאה.
  • 5.מוסיפים את מחית הווניל, הצימוקים והאגוזים, ומחלקים לשתי מנות, המיועדות לשני כדורי הבצק.
  • 6.מרכיבים את העוגיות: מחממים תנור לטמפרטורה של 165 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר.
  • 7.מוציאים את כדור הבצק הראשון מהמקרר, מקמחים את שטח הרידוד ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של ½ ס"מ (כמה שיותר דק, כך יותר טוב).
  • 8.מפזרים מעל עלה הבצק את החלק הראשון של המלית, באופן שווה.
  • 9.מגלגלים את העלה בצביטות קלות, כך שהמלית נתפסת בגלגול הראשון, וממשיכים לגלגל בהידוק, עד סיום הגלגול.
  • 10.חותכים לרוחב ובאלכסון את הרולדה שנוצרה, לפיסות של עד 1 ס"מ (אך לא בזווית חדה מדי), בעזרת חותכן משונן.
  • 11.מניחים על תבנית האפייה את היחידות החתוכות, אחת ליד השנייה, במרחק של 2-3 ס"מ.
  • 12.מכניסים את העוגיות לתנור המחומם ואופים כ-35 דקות, עד הזהבה.
  • 13.אחרי האפייה מניחים לעוגיות להתקרר, ואז מפדרים באבקת סוכר.
  • הערה: לאפיית עוגיות קטנות יותר, ניתן לחלק את הבצק ל-4 או יותר יחידות, ובהתאם לחלק גם את המלית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully