וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קסטה – עוגיות וגלידת וניל

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ונימוחות המחבקות גלידת וניל טעימה. רק שימו לב לא לאפות אותן יותר מדי. משאירים בתנור רק עד שהשוליים מזהיבים, אך המרכז נשאר לבנבן, על מנת שלא יתייבשו.

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

קסטה של ערן שוורצברד. נמרוד סונדרס
קסטה של ערן שוורצברד

מצרכים למתכון

  • לכ-40 יחידות:
  • 245 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 60 גרם (1/3 כוס) סוכר רגיל
  • 100 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) סוכר דמררה
  • 35 גרם (1/2 1 כפות) דבש
  • 20 גרם חלמון (מביצה אחת)
  • 60 גרם ביצים (1 ביצה בגודל L)
  • 300 גרם (2 כוסות) קמח
  • 4 גרם (1 כפית גדושה) סודה לשתייה
  • 1 גרם (קורט) מלח
  • 250 גרם שוקולד צ'יפס
  • למילוי: גלידת וניל (או כל טעם אחר שאוהבים)

אופן ההכנה

  • 1. לקערת מיקסר מכניסים חמאה רכה, סוכרים ודבש, ומערבלים עם וו גיטרה, עד שמתקבל מרקם חלק והומוגני.
  • 2. מוסיפים את החלמון והביצה, ומערבבים.
  • 3. מוסיפים קמח, סודה לשתייה, מלח ושוקולד צ'יפס, ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 4. יוצרים מהבצק כדורים בעזרת כף גלידה, ומניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה. לחלופין, יוצרים כדורים באמצעות כף רגילה.
  • 5. אופים בחום של 170 מעלות כ-13 דקות, עד שהשוליים מזהיבים אך מרכז העוגייה נשאר לבנבן. כך העוגיות יוצאות רכות ונימוחות.
  • 6. למילוי והכנת הקסטה: ממלאים שתי עוגיות בגלידת וניל (או בכל טעם שאוהבים). מעבירים לפריזר עד להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully