- 1. הרוטב: בסיר או מחבת גדול ממסים את החמאה. מוסיפים לחמאה המומסת את מיץ הלימון והמלח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
-
- 2. מוסיפים את השמנת ומצמצמים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את הטימין, השום, הבהרט ועלי הלימון. מערבבים, מכסים ונותנים לטעמים להיספג ברוטב כ-20 דקות ואז מסננים.
-
- 3. הפריקי: מבשלים את הפריקי כמו אורז. מרתיחים שתי כוסות מים עם מלח, מוסיפים את כוס הפריקי, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-17 דקות. לאחר הבישול מתבלים במיץ לימון, שמן זית, ועשבי התיבול ומערבבים.
-
- 4. הדג: מתבלים את פילה הדג במלח ופלפל וצורבים על מחבת עם מעט שמן זית. קודם כל מתחילים עם הצד של העור. מצמידים מעט את הדג למחבת עם התרווד על מנת ליצור צריבה אחיד של העור וכדי להימנע מהתקפלותו. הופכים ומסיימים בצריבה זריזה של הצד השני. נזהרים לא לגרום לייבוש של הדג.
-
- 5. ההגשה: אם מגישים למרכז השולחן, מניחים בתבנית הגשה או מחבת רחבה את הרוטב ומעליו מסדרים את הפילטים הצרובים עם סיר הפריקי ליד. ניתן גם להגיש בצלחות אישיות ולסדר בכל צלחת רוטב, מעליו את הדג ולידו כמה כפות מהפריקי המתובל.