וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג ים ברוטב לימון ובהרט

בשיא החום, אין כמו מנת דג רעננה. אוסמה דלאל מציג מנה של דגים טריים עם טאץ' לימוני לצד פריקי

מתכון מאת: אוסמה דלאל, מערכת וואלה

דג ברוטב שמנת לימוני עם פריקי של אוסמה דלאל. נמרוד סונדרס
דג ברוטב שמנת לימוני עם פריקי של אוסמה דלאל

מצרכים למתכון

  • עבור 4-6 סועדים
  • 4-6 פילטים של דג ים טרי (מוסר, דניס, בר ים, פרידה או לוקוס)
  • לרוטב לימוני:
  • 2 לימונים סחוטים
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי כתוש/טחון
  • 750 מ"ל שמנת (3 חבילות)
  • 3 כפיות בהרט
  • צרור טימין
  • 2 עלים של עץ לימון או ליים (רשות)
  • 2 שיני שום כתושות
  • לפריקי:
  • 1 כוס פריקי
  • 2 כוסות מים
  • מלח
  • 1 לימון סחוט
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים לפי הטעם (כוסברה, פטרוזיליה, נענע, טרגון, זעתר טרי וכו')

אופן ההכנה

  • 1. הרוטב: בסיר או מחבת גדול ממסים את החמאה. מוסיפים לחמאה המומסת את מיץ הלימון והמלח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  • 2. מוסיפים את השמנת ומצמצמים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את הטימין, השום, הבהרט ועלי הלימון. מערבבים, מכסים ונותנים לטעמים להיספג ברוטב כ-20 דקות ואז מסננים.
  • 3. הפריקי: מבשלים את הפריקי כמו אורז. מרתיחים שתי כוסות מים עם מלח, מוסיפים את כוס הפריקי, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-17 דקות. לאחר הבישול מתבלים במיץ לימון, שמן זית, ועשבי התיבול ומערבבים.
  • 4. הדג: מתבלים את פילה הדג במלח ופלפל וצורבים על מחבת עם מעט שמן זית. קודם כל מתחילים עם הצד של העור. מצמידים מעט את הדג למחבת עם התרווד על מנת ליצור צריבה אחיד של העור וכדי להימנע מהתקפלותו. הופכים ומסיימים בצריבה זריזה של הצד השני. נזהרים לא לגרום לייבוש של הדג.
  • 5. ההגשה: אם מגישים למרכז השולחן, מניחים בתבנית הגשה או מחבת רחבה את הרוטב ומעליו מסדרים את הפילטים הצרובים עם סיר הפריקי ליד. ניתן גם להגיש בצלחות אישיות ולסדר בכל צלחת רוטב, מעליו את הדג ולידו כמה כפות מהפריקי המתובל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully