קציצות דגים ברוטב עגבניות
קציצות אווריריות ונעימות של דגים השוחות ברוטב עגבניות אדמדם. מה יכול להיות רע? השימוש בקמח המצה יותר טקסטורה שמתאימה מאוד לקציצות ומונעת מהן להתפרק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 ק"ג פילה מרלוזה
- 3 ק"ג פילה נסיכת הנילוס
- 3 בצל יבש
- 5 גזר
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 כוס עלי כרפס
- 4 ביצים מס' 2
- 1 חב' קמח-מצה
- מלח לפי הטעם
- פלפל לבן לפי הטעם
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 ליטר מיץ עגבניות
- 2 כפות אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
- 1. את הדגים לטחון בלהב דק יחד עם הירקות.
- 2. להוסיף לעיסת הדגים את הביצים, התבלינים והקמח ולערבב היטב.
- 3. ליצור קציצות בגודל בינוני ולטגן קלות משני הצדדים עד שיהיה גוון חום-בהיר. ולהניח בצד בקערה.
- 4. בסיר רחב וגבוה להרתיח את מיץ העגבניות יחד עם אבקת המרק.
- 5. משרתח הסיר להוסיף את הקציצות ולהביא לרתיחה נוספת.
- 6. להוציא את הקציצות מהסיר בלי הרוטב.
- 7. להגיש חם בלווית מחית תפוח-אדמה או אורז לבן.