מתכונים חמים

קציצות דגים ברוטב עגבניות

קציצות אווריריות ונעימות של דגים השוחות ברוטב עגבניות אדמדם. מה יכול להיות רע? השימוש בקמח המצה יותר טקסטורה שמתאימה מאוד לקציצות ומונעת מהן להתפרק.

מתכון מאת: סוסנה דגן
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קציצות דגים של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 3 ק"ג פילה מרלוזה
  • 3 ק"ג פילה נסיכת הנילוס
  • 3 בצל יבש
  • 5 גזר
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כרפס
  • 4 ביצים מס' 2
  • 1 חב' קמח-מצה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 ליטר מיץ עגבניות
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. את הדגים לטחון בלהב דק יחד עם הירקות.
  • 2. להוסיף לעיסת הדגים את הביצים, התבלינים והקמח ולערבב היטב.
  • 3. ליצור קציצות בגודל בינוני ולטגן קלות משני הצדדים עד שיהיה גוון חום-בהיר. ולהניח בצד בקערה.
  • 4. בסיר רחב וגבוה להרתיח את מיץ העגבניות יחד עם אבקת המרק.
  • 5. משרתח הסיר להוסיף את הקציצות ולהביא לרתיחה נוספת.
  • 6. להוציא את הקציצות מהסיר בלי הרוטב.
  • 7. להגיש חם בלווית מחית תפוח-אדמה או אורז לבן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully