- 1. תפוחי האדמה: שמים את פלחי תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מדי ומסננים. מניחים לתפוחי האדמה להתקרר ולשחרר אדים.
-
- 2. יוצקים את שמן הזית לתבנית עם נייר אפיה, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ומנענעים אותה קצת כעד שכל הפלחים יקבלו ליטוף מהשמן.
-
- 3. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
-
- 4. שמים בקערה את הפטרוזיליה הקצוצה, גרידת הלימון והזיתים. מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה האפויים ומערבבים בעדינות כדי לעטוף את תפוחי אדמה.
-
- 5. הכנת הדג: מייבשים היטב את הדגים בעזרת מגבת נייר. משמנים אותם במעט שמן זית משני הצדדים ומתבלים במלח ופלפל.
-
- 6. מניחים מחבת על אש גבוהה ומיד שמים את הדגים על הצד של העור. נותנים למחבת להתחמם כשהגים כבר עליה. אם הפילה של הדג מתקפל מעט, לוחצים עליו עם תרווד כדי שישמור על צורתו. חשוב לא לצופף את הדגים במחבת.
-
- 7. צורבים כ-3-5 דקות מהצד של העור, בהתאם לעוצמת הלהבה ועובי הדג- עד שהוא נראה מבושל בערך 3/4 מהדרך. הופכים בזהירות וצורבים לחצי דקה נוספת מהצד השני.
-
- 8. מגישים את הדג יחד עם תפוחי האדמה ורבע לימון בצד.
-
- טיפ: בשלב אפיית תפוחי האדמה ניתן להוסיף עלי מרווה, טימין, רוזמרין או אורגנו אם אוהבים.