דגים בנוסח מרוקאי
הנוסח המרוקאי הוא בראש ובראשונה חריפות, חריפות, ועוד חריפות. אין דג מרוקאי שלא אוהב לקבל טיפול מלכותי מפלפלים החריפים, וכמובן מהפפריקה החריפה, שצובעת הכל בצבע אדום מכושף.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4-5 פרוסות דג (לוקוס או נסיכת הנילוס)
- 2 פלפלים חריפים יבשים
- 4 שיני שום
- צרור פטרוזיליה/כוסברה
- 4 תפוחי אדמה
- 3 גזרים
- פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- כמון
אופן ההכנה
- 1. מניחים באופן שווה בסיר חצי חופן פטרוזליה (שטופה), מעליה שמים את השום, הפלפלים והדג.
- 2. ממלאים מים עד כיסוי הדג ומרתיחים במשך חצי שעה. לאחר שהמים ירדו קצת, מוסיפים חצי כוס שמן, יחד עם פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וכמון.
- 3. חותכים לקוביות את תפוח האדמה והגזר ומוסיפים לסיר. מפזרים מעל את שאר הפטרוזיליה ומבשלים את הדג עם הירקות חצי שעה.
- 4. מגישים חם, מנגבים עם חלה או לחם את הרוטב שנשאר.