וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מושט אפוי עם דלעת

וריאציה יצירתית וטעימה לדג האפוי עם לימון כבוש, דלעת והרבה תבלינים

מתכון מאת: מערכת וואלה

דג אמנון אפוי עם לימונים כבושים. אפיק גבאי,
דג אמנון אפוי עם לימונים כבושים/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל-4-5 מנות
  • לממרח לימון כבוש:
  • 6 פרוסות לימון כבוש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • לדלעת:
  • 1 חתיכה גדולה של דלעת (במשקל של כ-700 גרם), חתוכה ל4-5 פרוסות עבות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה
  • חופן עלי כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מניחים את פרוסות הדלעת החתוכות גס על תבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • 3. מתבלים את הדלעת בשמן זית, מלח ופלפל, מעבירים לתנור ואופים 20 דקות, עד שהדלעת רכה אבל לא זהובה. מוציאים מהתנור.
  • 4. בעזרת בלנדר ידני טוחנים את הלימון הכבוש יחד עם השום ושמן הזית עד שמתקבל ממרח אחיד.
  • 5. מורחים כל יחידה של פילה מושט בכפית נדיבה מהממרח שהכנו בסעיף הקודם.
  • 6. מניחים יחידת פילה אחת על כל חתיכת דלעת.
  • 7. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-12 דקות נוספות, עד שהדג עשוי לחלוטין והדלעת זהובה. מגישים מיד, בעיטור עלי כוסברה טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully