וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה עם זוקיני, פטריות ושום

בקיץ רוצים לאכול מעט ולשבוע הרבה, ובדרך לשלב גם לא מעט ירקות. אורלי פלאי מכינה סיר של פסטה עם זוקיני, שום ופטריות

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

פסטה עם זוקיני ופטריות. נמרוד סונדרס,
פסטה עם זוקיני ופטריות/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עבור 4 מנות
  • 250 גרם (1/2 חבילה) ספגטי
  • 4 פטריות פורטבלו קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 פילטים של אנשובי (לא חובה, אבל מוסיף)
  • 1/2 פלפל אדום חריף פרוס
  • 3 זוקיני חתוכים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה
  • להגשה:
  • פרמזן מגורת

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים סיר גדול עם מי מלח לבישול הספגטי ומכינים כבר את המסננת בכיור.
  • 2. מחממים מחבת רחבה וכבדה עם שמן זית, מקפיצים את הפטריות עם השום, האנשובי והפלפל החריף עד שהפטריות משחימות.
  • 3. במקביל מכניסים את הספגטי לסיר המים הרותחים ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. שומרים 1/4 ממי הבישול ומסננים את שאר הנולים בעזרת המסננת שהכנו בכיור.
  • 4. מוסיפים למחבת את הספגטי, מי הבישול ששמרנו, רצועות הזוקיני, מלח, פלפל ופטרוזיליה. מערבבים היטב כך שהירקות יטמעו בפסטה בצורה אחידה.
  • 5. מגישים מיד עם פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully