פסטה עם זוקיני, פטריות ושום
בקיץ רוצים לאכול מעט ולשבוע הרבה, ובדרך לשלב גם לא מעט ירקות. אורלי פלאי מכינה סיר של פסטה עם זוקיני, שום ופטריות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 4 מנות
- 250 גרם (1/2 חבילה) ספגטי
- 4 פטריות פורטבלו קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 פילטים של אנשובי (לא חובה, אבל מוסיף)
- 1/2 פלפל אדום חריף פרוס
- 3 זוקיני חתוכים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן
- מלח ופלפל שחור גרוס
- פטרוזיליה קצוצה
- להגשה:
- פרמזן מגורת
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים סיר גדול עם מי מלח לבישול הספגטי ומכינים כבר את המסננת בכיור.
- 2. מחממים מחבת רחבה וכבדה עם שמן זית, מקפיצים את הפטריות עם השום, האנשובי והפלפל החריף עד שהפטריות משחימות.
- 3. במקביל מכניסים את הספגטי לסיר המים הרותחים ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. שומרים 1/4 ממי הבישול ומסננים את שאר הנולים בעזרת המסננת שהכנו בכיור.
- 4. מוסיפים למחבת את הספגטי, מי הבישול ששמרנו, רצועות הזוקיני, מלח, פלפל ופטרוזיליה. מערבבים היטב כך שהירקות יטמעו בפסטה בצורה אחידה.
- 5. מגישים מיד עם פרמזן.