פסטה עם זוקיני, פטריות ושום

בקיץ רוצים לאכול מעט ולשבוע הרבה, ובדרך לשלב גם לא מעט ירקות. אורלי פלאי מכינה סיר של פסטה עם זוקיני, שום ופטריות

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
פסטה עם זוקיני ופטריות. נמרוד סונדרס,
פסטה עם זוקיני ופטריות(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 4 מנות
  • 250 גרם (1/2 חבילה) ספגטי
  • 4 פטריות פורטבלו קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 פילטים של אנשובי (לא חובה, אבל מוסיף)
  • 1/2 פלפל אדום חריף פרוס
  • 3 זוקיני חתוכים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה
  • להגשה:
  • פרמזן מגורת

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים סיר גדול עם מי מלח לבישול הספגטי ומכינים כבר את המסננת בכיור.
  • 2. מחממים מחבת רחבה וכבדה עם שמן זית, מקפיצים את הפטריות עם השום, האנשובי והפלפל החריף עד שהפטריות משחימות.
  • 3. במקביל מכניסים את הספגטי לסיר המים הרותחים ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. שומרים 1/4 ממי הבישול ומסננים את שאר הנולים בעזרת המסננת שהכנו בכיור.
  • 4. מוסיפים למחבת את הספגטי, מי הבישול ששמרנו, רצועות הזוקיני, מלח, פלפל ופטרוזיליה. מערבבים היטב כך שהירקות יטמעו בפסטה בצורה אחידה.
  • 5. מגישים מיד עם פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully