קציצות פראסה
בהשראת מסעדת אונזה הטורקית, משדרג אבי ביטון את קציצות הפראסה המסורתיות ומשלב דג בטוויסט חגיגי לחנוכה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם בשר דג טחון (כל דג שמתאים לקציצות דגים יעבוד)
- 4 כרישות קצוצות דק, שבושלו כ-10 דקות במי מלח עד לריכוך ונסחטו היטב
- 4 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל
- שמן קנולה לטיגון
- לסלט תורכי:
- עגבניות קצוצות גס
- נענע
- המון עלי בצל ירוק
- בצל לבן קצוץ דק
- כף שמן
- מלח
- פלפל
- מיץ לימון סחוט טרי
- להגשה:
- חלה טרייה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות, ויוצרים כדורים בגודל פינג-פונג. משטחים מעט.
- 2. מטגנים את הקציצות בשמן חצי-עמוק (כסנטימטר וחצי) כ-3 דקות מכל צד בחום בינוני עד להזהבה יפה.
- 3. בינתיים מכינים סלט- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
- 4. מרכיבים את הכריך: מניחים את הסלט על גבי פרוסת חלה עבה ומעל את הקציצות.