קציצות פראסה

בהשראת מסעדת אונזה הטורקית, משדרג אבי ביטון את קציצות הפראסה המסורתיות ומשלב דג בטוויסט חגיגי לחנוכה.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 300 גרם בשר דג טחון (כל דג שמתאים לקציצות דגים יעבוד)
  • 4 כרישות קצוצות דק, שבושלו כ-10 דקות במי מלח עד לריכוך ונסחטו היטב
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל
  • שמן קנולה לטיגון
  • לסלט תורכי:
  • עגבניות קצוצות גס
  • נענע
  • המון עלי בצל ירוק
  • בצל לבן קצוץ דק
  • כף שמן
  • מלח
  • פלפל
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • להגשה:
  • חלה טרייה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות, ויוצרים כדורים בגודל פינג-פונג. משטחים מעט.
  • 2. מטגנים את הקציצות בשמן חצי-עמוק (כסנטימטר וחצי) כ-3 דקות מכל צד בחום בינוני עד להזהבה יפה.
  • 3. בינתיים מכינים סלט- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
  • 4. מרכיבים את הכריך: מניחים את הסלט על גבי פרוסת חלה עבה ומעל את הקציצות.
  • מאפה גוזלמה טורקי עם תרד וגבינות

  • סלט תורכי מתרד

  • עלי גפן ממולאים באורז

  • תבשיל שקשוקה בסגנון ספרדי

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • סטייק סלמון טרי

  • לביבת סמבה

  • קציצות מעקודה עם טונה

  • לביבות טונה ותירס

  • לברק אפוי בתנור עם ירקות

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • פסטה עם קרעי דג

  • תבשיל לברק ברוטב לימוני

  • קבב דג על משוויה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully