פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עלי גפן ממולאים באורז

      עלי גפן מוגשים לרוב במילוי בשרי, אך המתכון הבא יסייע לכם להכין אותם צמחוניים לחלוטין, מבלי שהקרניבורים בחבורה אפילו ירגישו בחסרונו של הבשר.

      39 מדרגים / 3.22 כוכבים

      עלי גפן ממולאים של מסעדת עלה גפן (דניאל לילה)
      עלי גפן ממולאים של מסעדת עלה גפן (דניאל לילה)

      מצרכים

      • ל-40 יחידות:
      • 40 עלי גפן גדולים למילוי (טריים או משומרים)
      • למלית:
      • 1/2 1 כוסות אורז לריזוטו, שטוף היטב
      • 5-6 בצלים ירוקים, קצוצים דק
      • 1/4 2 כפיות מלח
      • פלפל שחור טרי
      • 2 כפות נענע יבשה
      • 1/2 כפית קינמון
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט
      • 1/2 כפית סוכר
      • 2 כפות שמן זית
      • לבישול:
      • 2 כוסות מים
      • 3 כפות שמן זית
      • מיץ מ-1/2 לימון
      • 1/2 כפית סוכר
      • 1 כפית מלח

      אופן ההכנה

      • 1. עלים טריים יש לחלוט כמה דקות במים רותחים. משומרים יש לשטוף מספר פעמים במים חמים, כדי להיפטר מהמליחות.
      • 2. מערבבים, את כל מרכיבי המלית וממלאים את העלים: מניחים עלה עם חלקו הרחב קרוב אליכם. לוקחים כפית מהמלית ומניחים לרוחבו בצורה מוארכת. מקפלים את חלקו העליון של העלה על המלית. כעת מקפלים את שני צדי העלה פנימה ומגלגלים לצורת סיגר. ממלאים כך את כל העלים.
      • 3. במחבת רחבה מאוד, שתכיל את כל העלים בשכבה אחת, מערבבים את המרכיבים לבישול.
      • 4. מניחים את העלים המגולגלים בצפיפות זה ליד זה. מניחים מעליהם צלחת הפוכה (כדי שלא יצופו ויפתחו בזמן הבישול) ומכסים את המחבת. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעה ורבע. נחמד אם נשארים מעט נוזלים בתחתית. מניחים להתקרר מעט.
      • 5. מזליפים עוד כף שמן זית מלמעלה ונהנים מכל ביס.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -