פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורי בקרם קוקוס ותבלינים הודיים

      פילה דג בורי ברוטב סמיך של קרם קוקוס ושלל תבלינים שהופכים אותו למעדן

      2 מדרגים / 5 כוכבים

      בורי ברוטב הודי ארומטי וחלב קוקוס ( , אפיק גבאי)
      בורי ברוטב הודי ארומטי וחלב קוקוס ( , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 4-5 יחידות פילה בורי (800-1000 גרם)
      • לרוטב:
      • 2 כפות שמן קוקוס (או שמן קנולה)
      • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
      • 5-6 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות
      • חתיכה קטנה (בערך 3 ס"מ) שורש ג'ינג'ר, קלופה וקצוצה היטב
      • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות
      • 2 עגבניות, מגוררות על פומפיה
      • גרידה מלימון אחד
      • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
      • 1 כוס מים
      • מלח, לפי הטעם
      • תבלינים שלמים:
      • 1-2 פלפלים חריפים מיובשים
      • 1 כפית שטוחה זרעי חרדל
      • 2-3 עלי דפנה
      • 1/2 כפית זרעי כמון
      • 1/2 כפית זרעי כוסברה
      • תבלינים טחונים:
      • 1 כפית אבקת קארי
      • 1 כפית בהרט
      • 1/2 כפית כורכום
      • להגשה:
      • חופן עלי כוסברה, קצוצים גס, להגשה
      • אורז לבן

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. מחממים את שמן הקוקוס בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כדקה.
      • 2. מוסיפים את התבלינים השלמים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, עד שהירקות נראים שקופים וריח התבלינים מורגש בחדר.
      • 3. בשלב זה מוסיפים גם את התבלינים הטחונים ומטגנים דקה נוספת.
      • 4. מערבבים פנימה את העגבניות המגוררות, קרם הקוקוס והמים. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
      • 5. מכניסים לרוטב הקוקוס והתבלינים את פילה הדג ואת גרידת הלימון ומבשלים יחד 15-20 דקות.
      • 6. לפני ההגשה טועמים, מתקנים תיבול ומגישים יחד עם אורז וכוסברה טרייה (או בצל ירוק למי שלא אוהב).

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -