וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורי בקרם קוקוס ותבלינים הודיים

פילה דג בורי ברוטב סמיך של קרם קוקוס ושלל תבלינים שהופכים אותו למעדן

מתכון מאת: מערכת וואלה

בורי ברוטב הודי ארומטי וחלב קוקוס. אפיק גבאי,
בורי ברוטב הודי ארומטי וחלב קוקוס/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • 4-5 יחידות פילה בורי (800-1000 גרם)
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן קוקוס (או שמן קנולה)
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 5-6 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות
  • חתיכה קטנה (בערך 3 ס"מ) שורש ג'ינג'ר, קלופה וקצוצה היטב
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות
  • 2 עגבניות, מגוררות על פומפיה
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1 כוס מים
  • מלח, לפי הטעם
  • תבלינים שלמים:
  • 1-2 פלפלים חריפים מיובשים
  • 1 כפית שטוחה זרעי חרדל
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה
  • תבלינים טחונים:
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כורכום
  • להגשה:
  • חופן עלי כוסברה, קצוצים גס, להגשה
  • אורז לבן

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים את שמן הקוקוס בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כדקה.
  • 2. מוסיפים את התבלינים השלמים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, עד שהירקות נראים שקופים וריח התבלינים מורגש בחדר.
  • 3. בשלב זה מוסיפים גם את התבלינים הטחונים ומטגנים דקה נוספת.
  • 4. מערבבים פנימה את העגבניות המגוררות, קרם הקוקוס והמים. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
  • 5. מכניסים לרוטב הקוקוס והתבלינים את פילה הדג ואת גרידת הלימון ומבשלים יחד 15-20 דקות.
  • 6. לפני ההגשה טועמים, מתקנים תיבול ומגישים יחד עם אורז וכוסברה טרייה (או בצל ירוק למי שלא אוהב).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully