מתכונים חמים

פסטה בקרם תירס

רונית אבידן-שיינפלד במתכון לפסטה בקרם תירס צהבהב ומעט מתקתק שהילדים כל כך אוהבים. למבוגרים היא ממליצה להתפנק בגבינת פקורינו מעט חריפה ופלפל שחור גרוס בנדיבות

מתכון מאת: רונית אבידן, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פסטה עם קרם תירס ופרמזן

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 חבילה פסטה
  • 25 גרם חמאה
  • מעט שמן זית
  • 2 קלחי תירס טריים
  • 1/2 בצל לבן קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת
  • חופן גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת (רשות)
  • מלח פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • גבינת פרמזן
  • עלי בזיליקום אורגנו או טימין לימוני
  • מעט שמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מגלחים את גרעיני התירס מהקלחים ושומרים בצד. לאחר הורדת הגרעינים מומלץ לשפשף את הקלחים עם גב הסכין, תופתעו לגלות כמה עסיס ייצא משם.
  • 2. בסיר קטן ממיסים חמאה עם מעט שמן זית, מזהיבים את הבצל, מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה.
  • 3. יוצקים פנימה את החלב והשמנת, מוסיפים את גרעיני התירס ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין כ-20 דקות.
  • 4. טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר או בבלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק. מעבירים את הקרם הצהבהב במסננת ישר לתוך מחבת רחבה ומוסיפים את רוצים את הגבינה.
  • 5. במקביל מבשלים פסטה במי מלח כמעט עד הסוף (לדרגת אל דנטה) ומעבירים עם מעט ממי הבישול ישר לתוך המחבת עם קרם התירס.
  • 6. ממשיכים לבשל יחד את הפסטה עם הקרם עד שכל הפסטה מתכסה בקרם, מוסיפים עוד מעט מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם, מחלקים לצלחות, מפזרים גבינת פרמזן, עלי תבלין, מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully