- 1. מגלחים את גרעיני התירס מהקלחים ושומרים בצד. לאחר הורדת הגרעינים מומלץ לשפשף את הקלחים עם גב הסכין, תופתעו לגלות כמה עסיס ייצא משם.
-
- 2. בסיר קטן ממיסים חמאה עם מעט שמן זית, מזהיבים את הבצל, מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה.
- 3. יוצקים פנימה את החלב והשמנת, מוסיפים את גרעיני התירס ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין כ-20 דקות.
- 4. טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר או בבלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק. מעבירים את הקרם הצהבהב במסננת ישר לתוך מחבת רחבה ומוסיפים את רוצים את הגבינה.
- 5. במקביל מבשלים פסטה במי מלח כמעט עד הסוף (לדרגת אל דנטה) ומעבירים עם מעט ממי הבישול ישר לתוך המחבת עם קרם התירס.
- 6. ממשיכים לבשל יחד את הפסטה עם הקרם עד שכל הפסטה מתכסה בקרם, מוסיפים עוד מעט מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם, מחלקים לצלחות, מפזרים גבינת פרמזן, עלי תבלין, מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.