וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספריבס תירס בגריל

אמנם מדובר במתכון שאינו כשר, אבל הוא מושלם ליום העצמאות ולאלו המשוועים לקצת בשר עם טעם אחר. מאיר אדוני מציג ספריבס במשרת ברביקיו, תירס בגריל ובטטות אפויות במלח.

מתכון מאת: מאיר אדוני, מערכת וואלה

ספריבס ברביקיו. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר. עיצוב: רונן מזרחי,
ספריבס ברביקיו/צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר. עיצוב: רונן מזרחי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות
  • 4 שדרות ספריבס של חזיר (כ-7 צלעות כל אחת)
  • 2 כוסות קטשופ
  • 2 כפות חרדל
  • 1/2 כוס רוטב סויה יפני אמיתי
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק (או פורט)
  • 1 כוס מחית תפוחי עץ (מוכנה)
  • 4 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 כפות רוטב וורצ'סטר
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות כמון
  • 4 כפיות טבסקו
  • 1/2 צרור כוסברה, קרועה ביד
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 1 ק"ג מלח גס
  • 8 בטטות בגודל בינוני
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי לפי טעם
  • 8 קלחי תירס טרי
  • 4 כפות חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המשרה: מערבבים קטשופ, חרדל, סויה, דבש, יין אדום מתוק או פורט, 1 כוס מחית תפוחי עץ, 4 כפות ג'ינג'ר קצוץ, 2 כפות רוטב וורצ'סטר, שמן קנולה, כמון, טבסקו וצרור כוסברה קרועה גס ביד וטורפים אותם לבלילה אחידה. מוסיפים מלח ופלפל.
  • 2. שמים את הצלעות בתבנית צלייה, יוצקים עליהן את המשרה ומעסים אותן במשרה כך שתעטוף אותן יפה. מכסים ומאחסנים במקרר 12 שעות.
  • 3. למחרת מחממים את התנור ל-140 מעלות. מוסיפים לתבנית 2 כוסות מים, מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום ואופים 3 שעות, או עד שהבשר רך לגמרי. מוציאים מהתנור ומניחים בצד או במקרר עד סמוך להגשה.
  • 4. אופים את הבטטות: מעלים את חום התנור ל-200 מעלות. מפזרים 1 ק"ג מלח גס בתבנית אפייה ומניחים עליו את 4 בטטות בגודל בינוני. מכניסים לתנור ואופים כשעה או יותר, או עד שהן רכות לגמרי. מוציאים ומניחים בצד.
  • 5. לקראת ההגשה: מדליקים את הגריל. מניחים את הספריבס על הגריל החם וצולים אותן עד שהן משחימות יפה. מדי פעם מברישים את הצלעות במשרה כדי לזגג אותן יפה. מניחים לצד הצלעות את התירסים וצולים כ-10 דקות. מניחים את הבטטות לחימום על המדף העליון של הגריל.
  • 6. פורסים את נתחי הצלעות. פותחים את הבטטות ומתבלים אותן במלח ופלפל. מברישים את התירסים בחמאה וזורים עליהם מלח ופלפל. מגישים הכול יחד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully