וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות בשר לבן ברוטב עגבניות

אל תטעו: הקציצות הללו לא דומות לאף קציצות אחרות שיצא לכם לטעום. הסיבה נעוצה בבשר הלבן המושלם, שמקבל גיבוי מושלם מהבייקון שברוטב העגבניות שמלווה את הקציצות.

מתכון מאת: בן תדהר ואילן דובשני, מערכת וואלה

קציצות בשר לבן ברוטב עגבניות. ברני ארדוב
קציצות בשר לבן ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

  • לקציצות:
  • 1 ק"ג בשר לבן רזה טחון
  • 2 ביצים
  • פרוסת לחם לבן ישן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 גבעולי בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הירוק)
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח
  • פלפל
  • לרוטב:
  • 2 בצלים קצוצים
  • 5 שיני שום
  • 100 גרם בייקון/חזה אווז מעושן
  • 6 עגבניות בשלות
  • קופסאת עגבניות משומרות
  • 1/2 ק"ג כרוב כבוש שטוף ומסונן
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל, הבייקון והשום עד שהם מזהיבים.
  • 2. מרסקים בבלנדר את העגבניות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הכרוב, טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
  • 3. מבשלים על אש בינונית, למשך כ-20 דקות.
  • 4. מכינים את הקציצות: משרים את הלחם בקערה ובה שמנת עד לריכוך, סוחטים ומפוררים, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים.
  • 5. יוצרים קציצות כדוריות בגודל של כדור פינג פונג.
  • 6. מוסיפים את כדורי הבשר לסיר ובו הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית למשך כ-20 דקות נוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully