קציצות בשר לבן ברוטב עגבניות
אל תטעו: הקציצות הללו לא דומות לאף קציצות אחרות שיצא לכם לטעום. הסיבה נעוצה בבשר הלבן המושלם, שמקבל גיבוי מושלם מהבייקון שברוטב העגבניות שמלווה את הקציצות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקציצות:
- 1 ק"ג בשר לבן רזה טחון
- 2 ביצים
- פרוסת לחם לבן ישן
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 גבעולי בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הירוק)
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום כתושות
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כפית אורגנו יבש
- מלח
- פלפל
- לרוטב:
- 2 בצלים קצוצים
- 5 שיני שום
- 100 גרם בייקון/חזה אווז מעושן
- 6 עגבניות בשלות
- קופסאת עגבניות משומרות
- 1/2 ק"ג כרוב כבוש שטוף ומסונן
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל, הבייקון והשום עד שהם מזהיבים.
- 2. מרסקים בבלנדר את העגבניות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הכרוב, טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
- 3. מבשלים על אש בינונית, למשך כ-20 דקות.
- 4. מכינים את הקציצות: משרים את הלחם בקערה ובה שמנת עד לריכוך, סוחטים ומפוררים, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים.
- 5. יוצרים קציצות כדוריות בגודל של כדור פינג פונג.
- 6. מוסיפים את כדורי הבשר לסיר ובו הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית למשך כ-20 דקות נוספות.