תבשיל פילה בקר בקפה
השף חיים כהן וחברו הטוב, ד"ר אלי לנדאו, אוהבים מאוד לשתות אספרסו. כל כך אוהבים, עד שהם החליטו לשתף גם את פילה הבקר שלהם במסיבה. התוצאה? מקורית במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (ל6 סועדים)
- קילו וחצי פילה בקר חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- קמח
- שמן זית
- 3 בצלים קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- כפית עלי אורגנו טריים (או חצי כפית עלים יבשים)
- כוס יין לבן יבש
- ספלון אספרסו חזק
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מקמחים את קוביות הבשר. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה ומשחימים את קוביות הבשר מכל עבר (לא את כולן בבת אחד כדי לא לקרר את השמן). את הקוביות השחומות שומרים בצד.
- 2. מכניסים למחבת את הבצל והשום ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים אורגנו, מערבבים ומוסיפים את היין והקפה. מטגנים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
- 3. מחזירים למחבת את הבשר, ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. אפשר להגיש עם אורז לבן (מקפידים לנגב את כל הרוטב, רצוי עם לחם לבן פשוט).