וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלע לבן בלימון, מרווה ותפו"א

לימון, מרווה, דבש, וכמה צלעות מבשר לבן. מה צריך יותר? דורעם גונט עם מתכון נהדר, בו ההשריה מוסיפה טעמים ועסיסיות לבשר, ותפוחי האדמה הזהובים והפריכים מהווים ניגוד משלים ומושלם.

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

צלע לבן במסעדת קאבצ'וק. דניאל לילה,
צלע לבן במסעדת קאבצ'וק/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 4 נתחי צלע לבן בעובי 2 עד 2.5 ס"מ ובמשקל כ-250 גרם כל אחד
  • קליפה מלימון אחד, שהוסרה בקולפן ירקות
  • 10 עלי מרווה, קצוצים במספריים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • קורט מלח גס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית דבש
  • לתפוחי האדמה:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה, קלופים
  • 4-5 כפות שמן (אפשר גם שמן זית)
  • 2 ענפי רוזמרין, עלים בלבד
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. במכתש ועלי (או באלתור עם קערה עבה ומערוך) דופקים ומועכים את קליפת הלימון, המרווה, הפלפל השחור והמלח.
  • 2. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש ומערבבים היטב. מורחים את התערובת על הצלעות, ומשרים בין שעה ליממה (השריה ארוכה - בקירור. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני הצלייה).
  • 3. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומוסיפים מעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות. מצננים מעט וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות בגודל כ-3-4 ס"מ. מתבלים במלח, בפלפל וברוזמרין.
  • 4. מרפדים תבנית תנור בשתי שכבות של רדיד אלומיניום עבה. יוצקים את 4-5 כפות השמן אל התבנית ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך כ-10 דקות.
  • 5. כשהשמן חם מאוד, מוציאים את התבנית מהתנור, מכניסים לתוכה את תפוחי האדמה, מערבבים ומחזירים לתנור (יש לפעול במהירות, כדי שהשמן לא יתקרר. המגע בשמן החם יוצר פריכות נהדרת לתפוחי האדמה).
  • 6. צולים את תפוחי האדמה במשך 30-40 דקות, עד שיזהיבו כמעט לגמרי (מערבבים פעם אחת באמצע הצלייה, כדי להבטיח השחמה אחידה).
  • 7. כשתפוחי האדמה כמעט מוכנים, מניחים עליהם את הצלעות ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות (הופכים את הבשר פעם אחת, במחצית הזמן). מגישים מיד, אפשר עם סלט או עם ירקות מבושלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully