- 1. במכתש ועלי (או באלתור עם קערה עבה ומערוך) דופקים ומועכים את קליפת הלימון, המרווה, הפלפל השחור והמלח.
-
- 2. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש ומערבבים היטב. מורחים את התערובת על הצלעות, ומשרים בין שעה ליממה (השריה ארוכה - בקירור. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני הצלייה).
-
- 3. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומוסיפים מעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות. מצננים מעט וחותכים את תפוחי האדמה לחתיכות בגודל כ-3-4 ס"מ. מתבלים במלח, בפלפל וברוזמרין.
-
- 4. מרפדים תבנית תנור בשתי שכבות של רדיד אלומיניום עבה. יוצקים את 4-5 כפות השמן אל התבנית ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך כ-10 דקות.
-
- 5. כשהשמן חם מאוד, מוציאים את התבנית מהתנור, מכניסים לתוכה את תפוחי האדמה, מערבבים ומחזירים לתנור (יש לפעול במהירות, כדי שהשמן לא יתקרר. המגע בשמן החם יוצר פריכות נהדרת לתפוחי האדמה).
-
- 6. צולים את תפוחי האדמה במשך 30-40 דקות, עד שיזהיבו כמעט לגמרי (מערבבים פעם אחת באמצע הצלייה, כדי להבטיח השחמה אחידה).
-
- 7. כשתפוחי האדמה כמעט מוכנים, מניחים עליהם את הצלעות ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות (הופכים את הבשר פעם אחת, במחצית הזמן). מגישים מיד, אפשר עם סלט או עם ירקות מבושלים.