מתכונים חמים

שווארמה חזיר

תשכחו מהשווארמה הרגילה שאתם אוכלים ביום יום. הברוסט הוא סוג נתח המושלם עבור שווארמה, בעיקר הודות לטעמו הייחודי והשומניות הנפלאה שלו.

מתכון מאת: איתי הרגיל, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

שווארמה חזיר (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 2 קילו ברוסט (בטן) חזיר, עם עצמות ועור
  • 2 ליטר מים
  • 70 גרם מלח גס
  • 50 גרם סוכר
  • 4 בצלים חתוכים לטבעות עבות
  • חופן תבלינים קלויים, כף שטוחה מכל אחד: זרעי כוסברה, פלפל שחור, פלפל אנגלי, ערער, עלי דפנה (לא חייבים את כולם)
  • 1 כוס צזיקי או יוגורט
  • 6 פיתות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את המים והתבלינים ומצננים. מכניסים את הבשר למי התבלינים עד שהוא מכוסה במלואו (אם חסר, אפשר להוסיף מעט מים), ומעבירים למקרר ללילה לפחות.
  • 2. מדליקים תנור ל-120 מעלות. מכניסים לתבנית את טבעות הבצל ומניחים מעליהן את הבשר, כשהעור כלפי מעלה. מזלפים שמן זית על העור, ומכניסים לתנור ל-5 שעות.
  • 3. מוציאים, ומעבירים לטמפרטורת החדר או למקרר עד השימוש. שומרים את הבצלים האפויים ואת הנוזלים שהצטברו.
  • 4. מסירים את העור מהבשר. פורסים את הבטן לפרוסות דקות וצורבים על מחבת לוהטת, עד שהפרוסות שחומות ופריכות. מוסיפים למחבת גם מהבצל האפוי.
  • 5. אורזים הכל בפיתה עם קצת בצל חי פרוס, ומעט יוגורט או צזיקי בצד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully