מתכונים חמים

פסטה ברצועות פילה לבן בענבים

השפית מיה סופינו ממסעדת "פסטה מיאה" המופלאה שבתל אביב עם מתכון חגיגי ומשכר, של רצועות פילה לבן בפסטה בציר מתקתק של ענבים ירוקים ואדומים.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

פסטה עם ענבים (צילום: יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 800 גרם פסטה טרייה
  • 1/2 ק"ג פילה לבן
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 200 גרם ענבים ירוקים ואדומים חתוכים לחצי
  • חמאה לטיגון קל
  • 2-3 שיני שום קלופות
  • חצי קופסא (100 גרם) של שמנת חמוצה
  • מעט פרמזן
  • בתבנית:
  • שמן זית לכיסוי תחתית התבנית
  • חופן שום חצוי
  • 1 גבעול רוזמרין לא מפורק
  • 2 גבעולי טימין לא מפורק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בתבנית: מחממים על הגז את תבנית עם שמן, שום ועשבי תיבול עד שמאד חם.
  • 2. לבשר: מורחים מלח ופלפל על נתח הבשר, מוסיפים לתבנית ומשחימים מכל הצדדים.
  • 3. מוסיפים את היין והענבים ומצמצמים יחד. לאחר 5 דקות מכניסים את התבנית לתנור (ללא כיסוי). מבשלים כ-1/2 שעה.
  • 4. אם יש צורך ניתן להוסיף מים לאט לאט (לבדיקה נועצים מזלג בבשר - צריך לצאת נוזל ורוד).
  • 5. מוציאים את הבשר ופורסים לפי הצורך (90-110 גרם למנה). את הציר מסננים ושומרים בנפרד עם הענבים בתוכו.
  • 6. להכנת המנה: מבשלים פסטה טרייה (או חצי ק"ג יבשה), במים עם מלח גס עד לדרגת אל דנטה.
  • 7. במחבת ממיסים חמאה ושום, את נתחי הבשר ומעט מציר הענבים (עם הענבים), מעט שמנת, מעט פרמזן את הפסטה ועוד כחצי כפית עלי טימין טריים.
  • 8. מקפיצים יחד מגישים ואוכלים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully