- 1. מכינים את הקינואה בדיוק כמו פסטה: מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים ושופכים את הקינואה. מבשלים כעשרים דקות עד שהגרגרים מתרככים מעט, מסננים ומייבשים.
-
- 2. בעזרת סכין חדה, מפרידים את גרגרי התירס מהקלח. הדרך הנוחה ביותר היא להניח את הקלח בתוך קערה קטנה (כדי שהגרגרים לא יתפזרו לכל עבר), ביד אחת אוחזים בקלח במאונך (כלומר עומד זקוף) וביד השנייה בעזרת הסכין מגלחים את הגרגרים לתוך הקערה, מסובבים את הקלח ומורידים את הגרגרים מכל הצדדים.
-
- 3. שופכים מים רותחים על התירס ומניחים בצד כעשר דקות. מסננים ומוסיפים לקינואה.
-
- 4. מוסיפים את הבצל האדום, הפלפל החריף ועשבי התיבול.
-
- 5. מתבלים בשמן הזית, הלימון ושן השום. טועמים ומשפרים תיבול.