וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט תירס חם וקינואה

מתכון מאת: כרמית אלקיים, מערכת וואלה

סלט קינואה ורימונים במלונות דן ( גבי סמלסון ).
סלט קינואה ורימונים במלונות דן ( גבי סמלסון )

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס קינואה (נסו את הקינואה בשלושה צבעים)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 4 קלחי תירס טריים
  • 1 בצל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות (אם אוהבים)
  • 1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים גס (נענע, כוסברה, טימין ופטרוזיליה)
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ לימון טרי
  • חופן שקדים קלויים, גפרורים או שבבי שקדים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקינואה בדיוק כמו פסטה: מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים ושופכים את הקינואה. מבשלים כעשרים דקות עד שהגרגרים מתרככים מעט, מסננים ומייבשים.
  • 2. בעזרת סכין חדה, מפרידים את גרגרי התירס מהקלח. הדרך הנוחה ביותר היא להניח את הקלח בתוך קערה קטנה (כדי שהגרגרים לא יתפזרו לכל עבר), ביד אחת אוחזים בקלח במאונך (כלומר עומד זקוף) וביד השנייה בעזרת הסכין מגלחים את הגרגרים לתוך הקערה, מסובבים את הקלח ומורידים את הגרגרים מכל הצדדים.
  • 3. שופכים מים רותחים על התירס ומניחים בצד כעשר דקות. מסננים ומוסיפים לקינואה.
  • 4. מוסיפים את הבצל האדום, הפלפל החריף ועשבי התיבול.
  • 5. מתבלים בשמן הזית, הלימון ושן השום. טועמים ומשפרים תיבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully