פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט סלק וקינואה

      40 מדרגים / 3.23 כוכבים

      סלט קינואה וסלק (לימור תירוש)
      סלט קינואה וסלק (לימור תירוש)

      מצרכים

      • 1/2 1 כוס קינואה
      • 3 סלקים בינוניים
      • תפוח עץ ירוק מסוג גרנד סמית'
      • 3 בצלים ירוקים ללא החלק הירוק כהה
      • 4 ענפי סלרי צעירים ללא העלים
      • צרור פטרוזיליה שטוף ומיובש היטב
      • צרור כוסברה שטוף ומיובש היטב
      • חצי כוס צימוקי אוכמניות מיובשות (אפשר להשיג בחניות טבע או בשווקים)
      • מיץ מלימון אחד או יותר
      • 1/4 כוס שמן זית
      • מלח, פלפל שחור גרוס גס

      אופן ההכנה

      • 1. הניחו את הסלקים בשלמותם בסיר עם חצי כוס מים, כסו, הביאו לרתיחה ואדו על אש בינונית למשך עשרים דקות עד חצי שעה. בדקו עם קיסם אם הסלקים התרככו למידת "אל דנטה". צננו במים קרים, קילפו וחיתכו לקוביות קטנות.
      • 2. הרתיחו מים בסיר, בערך ליטר וחצי (זה לא ממש משנה, העיקר שיהיה הרבה). הוסיפו את הקינואה למים הרותחים ובשלו ללא מכסה עשר דקות. סננו במסננת דקה. שטפו במים קרים וסננו מעודפי מים.
      • 3. פרסו את תפוח העץ לרבעים, גלענו ופרסו לפרוסות דקות, עדיף במנדולינה.
      • 4. קצצו לעיגולים דקים את הבצל וענפי הסלרי ואת העשבים קצצו קטן.
      • 5. ערבבו את כל המרכיבים, תבלו בנדיבות והגישו יחד עם יוגורט טוב או טחינה חמצמצה.
      • 6. לפעמים אני מוסיפה פטה מפוררת בידיים לסלט, תלוי במצב רוח.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -