- 1. הניחו את הסלקים בשלמותם בסיר עם חצי כוס מים, כסו, הביאו לרתיחה ואדו על אש בינונית למשך עשרים דקות עד חצי שעה. בדקו עם קיסם אם הסלקים התרככו למידת "אל דנטה". צננו במים קרים, קילפו וחיתכו לקוביות קטנות.
-
- 2. הרתיחו מים בסיר, בערך ליטר וחצי (זה לא ממש משנה, העיקר שיהיה הרבה). הוסיפו את הקינואה למים הרותחים ובשלו ללא מכסה עשר דקות. סננו במסננת דקה. שטפו במים קרים וסננו מעודפי מים.
-
- 3. פרסו את תפוח העץ לרבעים, גלענו ופרסו לפרוסות דקות, עדיף במנדולינה.
-
- 4. קצצו לעיגולים דקים את הבצל וענפי הסלרי ואת העשבים קצצו קטן.
-
- 5. ערבבו את כל המרכיבים, תבלו בנדיבות והגישו יחד עם יוגורט טוב או טחינה חמצמצה.
-
- 6. לפעמים אני מוסיפה פטה מפוררת בידיים לסלט, תלוי במצב רוח.