פילה סלמון אפוי בירקות
מנה מושלמת עבור ארוחת יום שישי. הדג מתבשל לו בתנור, כשמעליו מונחות הירקות, ובעיקר- העגבניות. ברגע שהחום עולה, העגבניות מגירות את הנוזלים היישר אל הדג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג פילה סלמון
- 5 עגבניות בשלות
- 3 פלפלים אדומים
- 3 בצלים גדולים
- 6-8 פלפלים חריפים
- לתיבול:
- פלפל
- מלח
- פפריקה חריפה
- אורגנו
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הדגים ומורחים במיץ לימון.
- 2. חותכים את כל הירקות לרצועות עבות. מניחים את הדגים בתבנית ועליהם מניחים את הירקות, כשהעגבניות למעלה.
- 3. בוזקים מלח, פלפל, אורגנו. מעל מזלפים שמן זית.
- 4. אופים כ-30 דקות בחום נמוך, כ-170 מעלות.