• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
עצמאות על האש: 10 שיפודיות מומלצות
16/04/13 0:14
מאת: שרית סרדס-טרוטינו וגרדה גלזר, מערכת וואלה!
4 סוגי קבבים מצויינים למנגל
13/04/13 0:01
מאת: מערכת וואלה!
לא רק אנטריקוט: מה עוד מומלץ לשים על המנגל
12/04/13 7:54
מאת: יעל עזר, מערכת וואלה!
מנפנפים: מאיר אדוני מכין צלעות על האש
11/04/13 9:50
מאת: מאיר אדוני, מערכת וואלה!
רק בריאות: סלט בורגול וקינואה עם הפתעות
10/04/13 8:53
מאת: אביבית פריאל-אביחי, מערכת וואלה!
סגור
סיקור מיוחד סיקור מיוחד ארץ אוכלת - יום העצמאות

מערבבים ומשרים: מתכוני מרינדות למנגל

מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

מרינדה טובה מעניקה לבשר, לעוף או לדג על האש גוון נוסף של טעם. צחי בוקששתר מרשת Black Bar 'n' Burger, מערבב מרינדות רטובות ויבשות

יש שתי אסכולות מרכזיות הקשורות למרינדה: אלה הטוענים, שבשר משובח אינו זקוק לשום תוספת, מלבד מלח בהגשה, כדי שלא להפריע לטעמו המקורי המשובח. לעומתם, יש את אלה שאוהבים לעזור קצת לטבע. משום מה, יש המקשרים את המרינדה עם פלצנות, וטוענים שלא צריך להתקשקש עם שטויות: פשוט מניחים בשר קפוא על הגריל, ממליחים יותר מדי, וזהו. שפים מפוקפקים אחרים עושים שימוש בנוזלים מתובלים, כדי לחפות על בשר קלוקל.

ואנחנו, שאיננו פנאטים לכאן או לכאן, אבל אוהבים לאכול טוב ומגוון, טוענים שבאותה ארוחה אפשר לתת קצת מזה וקצת מזה. פרגיות מתובלות ואנטרקוט בטעמו המקורי, שיפודי שוק טלה שנחו בתבליניהם כל הלילה, וצלעות עם קצת מלח גס וזהו. דג במרינדה יבשה, וברבוניות טריות מטוגנות שרק סוחטים עליהן לימון בסוף.

מרינדה טובה, משרה בעברית, נותנת גוון נוסף של טעם. בכל מקרה, אני ממליץ למעט במלח בזמן ההכנה, ולהוסיף אותו בסיום הצלייה, כדי שלא לייבש את הבשר. ועוד דבר: ככל שהמרינדה יותר חמוצה, כדאי להשרות בה פחות זמן את הבשר, כדי שלא יעבור כבישה. גם זה, בהתאם לסוג: דג עדין או בשר משובח - רגישים יותר. לעומתם, נתח צלי גדול, שמצפה לו אפייה ארוכה, יכול לשכב במשרה אפילו יום יומיים.

רוב המרינדות נשמרות בכלי סגור במקרר בלי בעיה, אם לא באו במגע עם בשר, לכן גם לא ציינתי מספר מדויק של המנות להן הן מתאימות.


בשר מתובל במרינדה הקלאסית (צילום: בלאק, יח"צ) בשר מתובל במרינדה הקלאסית (צילום: בלאק, יח"צ)

בשר מתובל במרינדה הקלאסית (צילום: בלאק, יח"צ)

מרינדה קלאסית


המשרה הכי קלאסי – יותר נדוש מזה יהיה רק אם תוסיפו חרדל דיז'ון. עובד מצוין עם פרגיות או טיבון.

חומרים:
2 כפות דבש
2 כפות חומץ משובח
½ כוס רוטב סויה
½ כוס סוכר חום
2 שיני שום כתושות


אופן ההכנה:
1. מערבבים הכל יחד – ומוכן.


מרינדת מתיקות נושכת (צילום: בלאק, יח"צ) מרינדת מתיקות נושכת (צילום: בלאק, יח"צ)

מרינדת מתיקות נושכת (צילום: בלאק, יח"צ)

מרינדת מתיקות נושכת


משרה המתאים להברשת נתחי עוף כמו כנפי עוף ופולקע, ואפילו נחמד להבריש סטייק חצי מוכן, ולקרמל בגריל עוד טיפה.

חומרים:
½ כוס קטשופ
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
50 גרם קוביות ג'ינג'ר מסוכר


אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר קטן את קוביות הג'ינג'ר המסוכר, מכסים בכוס מים ומרתיחים.

2. מבשלים 10 דקות על להבה נמוכה, מסירים מהאש ומוסיפים את הצ'ילי והקטשופ.

3. טוחנים בבלנדר מוט או במעבד מזון. מעבירים לצנצנת נקייה, ומשם למקרר.

מרינדת תל אביב-יפו


משרה בטעמים אסיתיים, שמתאים במיוחד לדגים ולעוף. משרים כ-20 דקות עד שעתיים, תלוי בגודל הנתח ואיכותו (דגים פחות זמן, עוף יותר).

חומרים:
3 תפוזים
¼ כפית צ'ילי גרוס
1 כף סוכר חום
¼ כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב הויסין, או רוטב ברביקיו
1 בצל ירוק קצוץ דק דק
1 שן שום כתושה


אופן ההכנה:
1. מכינים גרידה מתפוז אחד, ומיץ משלושתם.

2. מערבבים את כל חומרי המשרה ומעבירים למקרר.


כנפי עוף במרינדה הסודית (צילום: בלרק, יח"צ) כנפי עוף במרינדה הסודית (צילום: בלרק, יח"צ)

כנפי עוף במרינדה הסודית (צילום: בלרק, יח"צ)

המרינדה הסודית


אני מגלה פה סוד מקצועי: המשרה של רשת Black לכנפי עוף, אם כי גם דג ובשר מקבלים אותו בכיף, במיוחד אם מקרמלים אותם אחר כך באמצעות ברנר.

חומרים:
2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה תמרי
מיץ מ-1/2 לימון


אופן ההכנה:
1. מערבבים הכל יחד, מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים במקרר.

תערובת תבלינים שמחים


זו אמנם לא מרינדה נוזלית, אלא תערובת תבלינים יבשים, שמתאימה לפיזור על עוף, דגים ובשר בצלייה ארוכה על שיפודים. לפני שמורחים על הבשר, כדאי אפילו לתגבר את התערובת בשום טרי קצוץ והרבה פטרוזיליה.


חומרים:
גרידה מלימון אחד ומתפוז אחד
¼ כפית הל
½ כפית גרגרי כוסברה טחונים
½ כפית פלפל אנגלי
כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
½ כפית סוכר חום או דמררה


אופן ההכנה:
1. מייבשים את הגרידה במקפיא או סתם כך, יממה על צלחת בחדר.
2. טוחנים הכל ושומרים בצנצנת.


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי