• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לזיתים כבושים

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
למתקדמים
מתכון של ניסים בר השף הראשי של 'קולינר'. כדי לכבוש זיתים יש לבחור את הזיתים הבשלים, לא את הקטנים מאוד ולא את אלה שהתחילו להצטמק. הזיתים צריכים להיות שלמים כשקוטפים אותם. הזיתים מרים מאוד מטבעם ולכן חשוב להוציא חלק מהמרירות לפני הכבישה. כדי להוציא את המרי
מאת: וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.3/5) 473
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לזיתים כבושים

  • זיתים מחורצים ושרויים
  • לימון פרוס (מומלץ להוריד לחלק מפרוסות הלימון את הקליפה הצהובה והמרה)
  • שיני שום (אין צורך לקלף)
  • פלפלל חריף, טרי או מיובש
  • מי ברז
  • מלח גס
  • שמן זית

זיתים כבושים - אופן ההכנה

הכנה מוקדמת, לאחר המסיק/קניה:

1. חורצים כל זית בעזרת סכין (או מבקעים אלא שביקוע שלא בעזרת מכשיר המתאים לכך פוגע בזית ובטעמו).

2. מניחים את הזיתים בקערת פלסטיק ומכסים במי ברז.

3. מניחים במקום קריר ומוצל או במקרר.
השרייה זו נועדה להוציא מהזיתים את המרירות הקיצונית ולכן ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך המרירות תרד. משך הזמן נע בין ארבע ימים לשבוע, מדי יומיים יש להחליף את המים. מים רעננים יספחו יותר מרירות.

עיקור הכלי:
מעקרים צנצנת זכוכית עם מכסה מתאים. העיקור חשוב כדי למנוע הצטברות של עובש בזמן התסיסה וגם כדי להשמיד שמרים וחיידקים שיפגעו בתהליך. עיקור ניתן לבצע בשתי דרכים:

1. מכניסים את הצנצנת לתנור חם למשך כ-10 דקות.

2. מכניסים את הצנצנת למיקרוגל ל-2 דקות.
העיקור נעשה "על יבש" ללא נוזלים. לאחר העיקור חשוב לא לגעת בחלק הפנימי של הצנצנת.

כבישת הזיתים
לאחר שהמרירות יצאה והכלי מעוקר יש לגשת למלכת הכבישה, שהיא מלאכה פשוטה מאוד.

1. שמים את הזיתים, הלימון הפלפל והשום בצנצנת וממלאים עד כ-3 ס"מ משפתה.

2. יוצקים מים בעזרת כוס, וסופרים את מספר הכוסות.

3. מוסיפים מלח גס בכפות של כפית וחצי לכל כוס מים (החישוב הוא 35 גר' מלח לליטר מים)

4. מסיימים על ידי יציקת שמן זית מעל לזיתים כדי שתיווצר שכבה דקה של שמן זית מעל לתערובת.

5. מכסים ומניחים במקום מואר, לא בשמש.

6. חשוב לשחרר מעט את המכסה מדי כמה ימים משום שנוצרים גזים בתוך הצנצנת כתוצאה מהתסיסה.

7. ממתינים בסבלנות, התהליך לוקח כשלושה שבועות, אבל שווה כל המתנה.

חשוב: את הזיתים יש להוציא מהכלי בעזרת כף ולא לגעת בידיים מה שעלול ליצור עובש מעל הזיתים.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי