זיתים כבושים ומתובלים
לכבוד המסיק צנצנת של זיתים, שמן זית ועשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גר' זיתים מושחרים טבעיים בצבע סגלגל
- 200 גר' זיתים ירוקים קטנים
- 300 גר' זיתי סורי מבוקע גדולים
- 300 גר' זיתים ירוקים גדולים
- כ-7 גבעולים מכל עשב תיבול: רוזמרין, טימין, אורגנו, פטרוזיליה, כוסברה. על הגבעולים להיות טריים וקצוצים ונטולי גבעול
- 2.5 כפות זרעי כוסברה
- 15 שיני שום קלופות
- 5 פלפלים אדומים קטנים חריפים, מיובשים וכן 20 גרגרי פלפל שחור (אנגלי)
- 2 עלי דפנה
- 500 מ"ל שמן זית
- 10 כפות חומץ בלסמי (או חומץ בן יין אדום)
אופן ההכנה
- מערבבים את כל סוגי הזיתים. מעבירים כמות קטנה לתוך הצנצנת ומפזרים מלמעלה מעט מעשבי התיבול והתבלינים. מוסיפים כמות נוספת של זיתים, עשבי תיבול ותבלינים, וחוזר חלילה עד שהצנצנת מלאה.