וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ברוקולי מוקרם

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות למרק ברוקולי מוקרם

מתכון מאת: מערכת וואלה

ברוקולי. Artoday
ברוקולי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 גזר פרוס דק
  • 2 כפיות גרגרי חרדל
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1/2 ק"ג ברוקולי, קצוץ גס
  • 3 כוסות מים
  • ½ 1 כפיות מיץ לימון, או לפי הטעם
  • ½ מיכל שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. מטגנים תוך ערבוב את הבצל, הגזר וגרגרי החרדל. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס, לפי הטעם. מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות.
  • 2. מוסיפים את הברוקולי והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהברוקולי מתרכך.
  • 3. מעבדים למחית במעבד מזון ומעבירים למחבת גדולה אחרת. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל, לפי הטעם. מוסיפים את השמנת, ומבשלים על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully