פסטה חרוכה עם גבינה ופטריות

המתכון באדיבות מועצת החלב

פסטה חרוכה עם גבינה ופטריות ( צילום : גבי סמלסון ) (מערכת וואלה!)
פסטה חרוכה עם גבינה ופטריות ( צילום : גבי סמלסון ) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • 250 גרם אטריות פטוצ`יני, או אחרות
  • 50 גרם חמאה
  • 300 גרם פטריות שמפיניון טריות, חתוכות
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס שמנת לקפה
  • 1 כוס חלב
  • 150 גרם גבינת "עמק" או "אדמר" או "נהריה"
  • 2/3 כוס גבינת פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מציבים סיר פסטה גדול על הכיריים עם 3 כוסות מים, מכסים ומחממים. מרתיחים מים גם בקומקום חשמלי, כדי לקצר את זמן הרתיחה.
  • 2. שוברים את סלילי הפסטה לשניים, כדי שלא יתקבלו אטריות ארוכות מידי. כשהמים מגיעים לרתיחה מבעבעת, מבשלים 4 - 5 דקות.
  • 3. עד שהמים ירתחו והפסטה תתבשל, מכינים את הרוטב: במחבת או בקלחת רחבה וגדולה ממיסים את החמאה, מטגנים את הפטריות, ממליחים, מפלפלים, ומוסיפים שמנת, חלב, מעט אגוז מוסקט מגורר וגבינת `עמק`, או `אדמר` או `נהריה`.
  • 4. מעבירים את הפסטה בכף פסטה או בכף מחוררת מסיר הבישול אל מחבת הרוטב. בוזקים על הפסטה המבושלת מלח ומערבבים. מבשלים תוך ערבוב עם הרוטב כ- 5 דקות. בוזקים את הפרמזן.
  • 5. מעבירים לתבנית מתכת רחבה, אפשר תבנית תנור, ואופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות צלזיוס (חום גבוה) כ- 15 דקות, או עד שמתחיל להזהיב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם