מערכת וואלה!

דייסת סולת

ניתן להכין דייסה סמיכה מאוד או דלילה (בהתאם להעדפה האישית), על ידי שינוי היחס בין כמות החלב לכמות הסולת. מתכון של בתיה מוסקוביץ', דיאטנית קלינית המלווה את פעילות מועצת החלב.

מצרכים

  • חומרים לדייסה סמיכה:
  • ½ כוס סולת (100 מ"ל)
  • ליטר חלב
  • חומרים לדייסה דלילה:
  • 1/8 כוס סולת (25 מ"ל)
  • ½ ליטר חלב

אופן ההכנה

  • 1. מביאים את החלב לרתיחה.
  • 2. מוסיפים את הסולת בזרם דק, תוך כדי ערבוב במקצף מתכת.
  • 3. ממשיכים לבשל מספר דקות ולא מפסיקים לערבב (כדי שלא יווצרו גושים), מנמיכים את האש, מכסים את הכלי ומבשלים עוד כ – 15 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב.
  • אפשר להוסיף מעט סוכר, מלח וחמאה או שמן זית על פי הטעם.
  • ניתן להגיש עם לפתן פירות או פירות טריים ודבש, לגרר שוקולד מעל או לפזר קינמון.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם