טארט שוקולד

מתכון של ג'ימי אוליבר עם גיוונים של דנה שיין.

שוקולד (ShutterStock)
שוקולד (ShutterStock)

מצרכים

  • לבצק:
  • 120 גר' חמאה
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • ¾ 1 כוס קמח
  • 2 חלמונים
  • כף שמנת חמוצה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 450 גר' שוקולד מריר מעולה % 70 מוצקי קקאו לפחות
  • 100 מ"ל חלב

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק – שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או לשים בידיים. מצננים למשך שעה, מרדדים, מניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ואופים כרבע שעה או עד שהבצק מזהיב.
  • 2. שמים את השמנת והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מיד מהאש ומוסיפים את החמאה והשוקולד.
  • 3. בוחשים עד שהם נמסים לחלוטין.
  • 4. מניחים לבלילה להתקרר מעט ובוחשים פנימה את החלב עד שהבלילה חלקה ומבריקה
  • 5. נותנים לה להתקרר עוד קצת וטורפים לתוכה מעט חלב קר, עד שהיא חלקה.
  • 6. שופכים את כל הבלילה לתוך הקלתית האפויה והמקוררת ומנקים את הסיר בלקקן.
  • 7. מטים מעט את התבנית כדי ליישר את פני המילוי, ונותנים לטארט להתקרר למשך 1-2 שעות, עד שהמילוי מגיע לטמפרטורת החדר.
  • גיוונים שלי:
  • * אפשר להוסיף לבצק פתיתי שוקולד צ'יפס.
  • * אפשר לשדרג את תערובת השוקולד עם: מחית בננות / פירות יער / פירורי חלבה

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם