- 1. הכנת הבצק: שמים את הקמח, השקדים והקינמון במעבד מזון ומערבלים. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שנוצרים פירורים.
-
- 2. מוסיפים את הסוכר ומערבלים שוב. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
-
- 3. מרדדים על משטח מקומח עד לקבלת עיגול בקוטר כ-24 ס"מ. מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים ומחוררים במזלג. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה בערך.
-
- 4. מוציאים את התבנית מהמקרר, מכסים את הקרקעית ברדיד אלומיניום וממלאים בשעועית יבשה. אופים במשך עשרים דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מסירים את השעועית והרדיד ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב. ומוצאים מהתנור ומצננים.
-
- 5. הכנת המלית: מבשלים את הסוכר והמים במחבת גדולה עד שמתקבל קרמל.
-
- 6. מוסיפים את התותים ומבשלים תוך ערבוב עדין 2-3 דקות.
-
- 7. ממיסים את השוקולד בסיר שמונח על סיר עם מים רותחים. יוצקים לקלתית הבצק ומצננים מעט בטמפרטורת החדר, עד שהשוקולד מתחיל להתקשות. מסדרים מעל את התותים ומצננים לפני ההגשה.