וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט תות שדה ושוקולד לבן

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לטארט תות שדה ושוקולד לבן

מתכון מאת: מערכת וואלה!

תותים. ShutterStock
תותים

מצרכים למתכון

  • חומרים לבצק:
  • 175 גרם קמח
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • חומרים למלית:
  • 500 גרם תות שדה פרוס דק
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 300 גרם שוקולד לבן משובח

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: שמים את הקמח, השקדים והקינמון במעבד מזון ומערבלים. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שנוצרים פירורים.
  • 2. מוסיפים את הסוכר ומערבלים שוב. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  • 3. מרדדים על משטח מקומח עד לקבלת עיגול בקוטר כ-24 ס"מ. מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים ומחוררים במזלג. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה בערך.
  • 4. מוציאים את התבנית מהמקרר, מכסים את הקרקעית ברדיד אלומיניום וממלאים בשעועית יבשה. אופים במשך עשרים דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מסירים את השעועית והרדיד ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב. ומוצאים מהתנור ומצננים.
  • 5. הכנת המלית: מבשלים את הסוכר והמים במחבת גדולה עד שמתקבל קרמל.
  • 6. מוסיפים את התותים ומבשלים תוך ערבוב עדין 2-3 דקות.
  • 7. ממיסים את השוקולד בסיר שמונח על סיר עם מים רותחים. יוצקים לקלתית הבצק ומצננים מעט בטמפרטורת החדר, עד שהשוקולד מתחיל להתקשות. מסדרים מעל את התותים ומצננים לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully