בבקה פרג
מתכון של קונדיטוריית בן עמי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם חמאה
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 3 כוסות קמח
- 3 כפיות אבקת אפייה
- ¾ כוס מלית פרג (הוראות הכנה למלית בתחתית המתכון)
- קורט מלח
- גרידת תפוז משני תפוזים
- 1 ורבע כוס חלב
- כוס מיץ תפוזים
- למלית פרג:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- 200 גר' פרג
- 1 חלמון
- גרידת לימון
- 30 גר' צימוקים
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את כל חומרי מלית הפרג עד שרותח ומבעבע. מקררים.
- 2. מעבדים בפוד פרוססור חמאה, סוכר וביצים.
- 3. מוסיפים: קמח, אבקת אפיה ואת מלית הפרג, גרידת התפוז, מלח וחלב.
- 4. לאחר הערבול יש לשפוך 2/3 מהבלילה אל תבנית משומנת וליישר.
- 5. כעתאל שארית הבלילה יש להוסיף בפוד פרוססור אליה את מיץ התפוזים ולערבב.
- 6. כעת נוסיף את 1/3 הבלילה שנותרה אל שאר הבלילה שבתבנית וניישר.
- 7. אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות.