טארט פרג ושוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כמות בצק פריך (מתכון מצד שמאל)
- לתערובת הפרג:
- 100 גר' פרג טחון טרי
- 90 מ"ל חלב
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות סילאן (או דבש)
- 50 גר' חמאה
- ½ כפית תמצית וניל איכותית
- קורט קינמון
- כף שקדים טחונים
- למילוי:
- 1 כמות תערובת פרג
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 גר' שוקולד מריר
- כף סוכר
- קורט מלח
- כף חמאה
- ½ כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
- 2. מרדדים את הבצק לעלה עגול ומרפדים תבנית טארט בבסיס והשוליים.
- 3. מכינים תערובת פרג כמו במתכון הקודם ומניחים על גבי הבצק עד למחצית גובה השוליים.
- 4. אופים כ-40 דקות, עד ששולי הטארט זהובים.
- 5. מכינים תערובת שוקולד: מרתיחים שמנת עם סוכר וקורט מלח. מוסיפים את השוקולד ובוחשים היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את החמאה והוניל ובוחשים.
- 6. יוצקים את השוקולד על הטארט האפוי ומצננים.