וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כדורי בשר נוסח גרמניה

סבינה ולדמן ממסעדת "רוטשילד'ס קיטשן" שבתל אביב לוקחת אתכם אל מחוזות בוואריה שבגרמניה, עם מתכון בלתי נשכח לכדורי בשר נימוחים, תוצרת גרמניה.

מתכון מאת: סבינה ולדמן, מערכת וואלה!

כדורי בשר בסגנון גרמני. דנה מאירזון
כדורי בשר בסגנון גרמני

מצרכים למתכון

  • לכדורי הבשר:
  • כף חמאה
  • חצי בצל קצוץ דק
  • 2 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, מפוררות
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם בשר עגל טחון
  • 3 פילטים של אנשובי, קצוצים דק מאד
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כפית גרדת לימון
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • למי הבישול:
  • 2 ליטר מים
  • 1 בצל בינוני שלם וקלוף
  • עלה דפנה
  • כפית מלח
  • לרוטב:
  • 4 כפות חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף צלפים מסוננים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. כדורי הבשר: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית במשך 5 דקות תוך ערבוב תמידי. מורידים מהאש ומצננים.
  • 2. בקערה גדולה מניחים את הלחם המפורר ואת השמנת המתוקה ומשרים כ-10 דקות. מוסיפים את הבצל ויתר החומרים ומערבבים היטב. עם ידיים רטובות, מגלגלים לכדורים בקוטר 5 ס"מ. מעבירים למקרר לשעה.
  • 3. מרתיחים בסיר גדול את מרכיבי מי הבישול וממשיכים לבשל אותם במשך עשר דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
  • 4. מוסיפים את כדורי הבשר ומביאים לרתיחה בשנית ואז מנמיכים את הלהבה. כעבור 20 דקות מוציאים את הכדורים בעזרת כף מחוררת.
  • 5. מסננים את המי בישול במסננת דקה ושומרים את הנוזלים.
  • 6. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ממיסים את החמאה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב. כשנוצרת תערובת סמיכה מגבירים את הלהבה ומוסיפים בהדרגה 3 כוסות ממי הבישול תוך כדי ערבוב. בשלב זה צריך להיווצר רוטב קטיפתי וחלק.
  • 7. מוסיפים את מיץ הלימון והצלפים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 8. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים. מוסיפים רבע כוס מהרוטב החם אל קערת החלמונים ומערבבים מיד. מוסיפים אל החלמונים את השמנת החמוצה ומעבירים את כל התערובת אל סיר הרוטב.
  • 9. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את כדורי הבשר. מערבבים בעדינות מבלי לפגוע בכדורים ומחממים יחד במשך 5 דקות.
  • 10. מגישים עם אורז או פירה והרבה רוטב מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully