וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דייסת אורז מתוק עם פירות

שמן קוקוס הוא מוצר נפלא - אפשר להשתמש בו לבישול, לתיבול, ואפילו כמוצר קוסמטי. לדייסת האורז הוא מעניק טעם נפלא, שמשתלב נהדר עם הפירות.

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה

דייסת שיבולת שועל. אפיק גבאי
דייסת שיבולת שועל

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 400 מ"ל מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה (נמכר בחנויות טבע)
  • 1 מקל קינמון
  • 200 גרם אורז עגול, רצוי מלא
  • 640 מ"ל חלב עזים, או בופלו או חלב אורז (אפשר להשתמש גם בחלב פרה)
  • 1/2 1 כפות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • להגשה:
  • 1 כף פתיתי קוקוס קלויים קלות
  • 1/2 קיווי קלוף ופרוס
  • 1 פסיפלורה (תוכן הפרי)

אופן ההכנה

  • 1. שמים בסיר את המים, המלח, שמן הקוקוס והקינמון ומביאים לרתיחה.
  • 2. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 6 דקות. מוסיפים את החלב, מנמיכים את לאש נמוכה מאוד וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מתמיד, עוד כ-30 דקות, עד שהחלב נספג באורז. מסירים מהכיריים ומוציאים את מקל הקינמון.
  • 2. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים.
  • 3. ההגשה: מחלקים לקערות הגשה, מוסיפים לכל קערה מפתיתי הקוקוס והפירות, ומגישים. אם רוצים, אפשר להוסיף גם סילאן ומעט קינמון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully