וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"עוגת" אורז עם תפוחי אדמה

השף עומר מילר עם מתכון מקורי ומסעיר ל"עוגה" של אורז, עם תפוחי אדמה חרוכים, כמו של מדורה, בתוספת עלים ירוקים, טריים וריחניים.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

תוספות עומר מילר. אפיק גבאי
תוספות עומר מילר

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 1 כף מלח
  • 6 כפות שמן זית או קנולה
  • 2-3 בצלים פרוסים בעובי 1 ס"מ
  • 2-3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 צרור שמיר קצוץ
  • 1 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים דק מאוד

אופן ההכנה

  • 1. שמים את האורז בקערה ומכסים במי ברז עם כף מלח. משהים למשך שעה. מסננים ושוטפים מתחת לברז, עד שמי השטיפה צלולים לחלוטין.
  • 2. מעבירים את האורז. מוסיפים 2 ליטר מים וכף מלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים 7 דקות ומעבירים את האורז למסננת.
  • 3. מחממים 3 כפות שמן בסיר בעל תחתית עבה מאוד, עדיף נון-סטיק. מוסיפים בצל ותפוחי אדמה, ממליחים, מפלפלים ומטגנים 2 דקות מכל צד. מסדרים בשכבה אחת, שמכסה את תחתית הסיר, ומתבלים בכורכום.
  • 4. מערבבים את האורז עם עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור. מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה, דוחסים מעט ומכסים את הסיר במגבת, ועליה מכסה.
  • 5. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות. פותחים, מוסיפים 3 כפות שמן מעורבבות עם כוס מים רותחים, מכסים שוב ומבשלים עוד חצי שעה.
  • 6. לפני ההגשה מניחים צלחת רחבה על פתח הסיר, והופכים אותו בבת אחת. מרימים בזהירות את הסיר. על הצלחת מתקבלת עוגת אורז ירוק, ובראשה תפוחי האדמה.
  • 7. לגיוון ושדרוג: ניתן להחליף את הכורכום בזעפרן, שנותן לתבשיל האורז ניחוח מיוחד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully