סלט פול בלימון ושום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 800 גרם פול טרי (או מוקפא)
- 1/2 כוס זיתים סורים ירוקים גדולים
- 1 לימון, בקליפתו חתוך לפלחים
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית כמון
- להגשה: 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
אופן ההכנה
- 1. מניחים בסיר עמוק את הפול, הזיתים, פלחי הלימון והשום. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- 2. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי, עד שהפול מוכן כלומר: נגיס, אך לא רך מדי. אגב, בסיר לחץ יספיקו כ?40 דקות בישול. פול מהקפאה מבשלים כחצי שעה.
- 3. מוציאים את הלימונים מהסיר, לא מכבים את האש, ומוסיפים לסיר שמן זית, כוסברה, מלח גס וכמון.
- 4. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, ומצמצמים את הנוזלים במשך 15-10 דקות, עד שהם מסמיכים.
- 5. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעט פלפל שאטה גרוס. מגישים חם או קר, אפשר לצד ביצים קשות.