פול וארטישוק בניחוח ים תיכוני

מתכון מאת: טלי פרידמן, מערכת וואלה!
פולים עם ארטישוקים בניחוח ים תיכוני.
פולים עם ארטישוקים בניחוח ים תיכוני

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 קילו פול ירוק
  • 4 לבבות ארטישוק מנוקים
  • 3 שיני שום
  • 3 פלפלים קלויים, מנוקים וקלופים (רצועות או שלמים)
  • מיץ מ-3 לימונים
  • 2 חצאי לימון, לחליטת הארטישוק
  • חופן כוסברה
  • חופן בזיליקום
  • 4 כפות שמן זית (כף לטיגון והשאר לתיבול)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הפולים לפיסות של כ-2 ס"מ.
  • 2. מנקים היטב את לבבות הארטישוק וחולטים במים רותחים. מכניסים למי החליטה גם את חצאי הלימונים, על מנת למנוע את השחרת הארטישוק.
  • 3. חולטים את הפולים במים רותחים כ-2 דקות, ומעבירים למי קרח, לשמירה על הצבע הירוק ולהפסקת תהליך הבישול.
  • 4. בקערה גדולה מערבבים את מיץ הלימון עם הכוסברה והבזיליקום, קוצצים את השום דק ומוסיפים לקערה.
  • 5. מחממים כף שמן זית במחבת גדולה, ומטגנים קלות את הפול והארטישוק, כ-4 דקות.
  • 6. מעבירים לקערה עם עשבי התיבול, מערבבים, ומוסיפים את יתרת שמן הזית. ממליחים, מפלפלים ומסדרים בצלחת הגשה, יחד עם הפלפלים הקלויים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully