פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פול וארטישוק בניחוח ים תיכוני

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      פולים עם ארטישוקים בניחוח ים תיכוני (יח
      פולים עם ארטישוקים בניחוח ים תיכוני (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 קילו פול ירוק
      • 4 לבבות ארטישוק מנוקים
      • 3 שיני שום
      • 3 פלפלים קלויים, מנוקים וקלופים (רצועות או שלמים)
      • מיץ מ-3 לימונים
      • 2 חצאי לימון, לחליטת הארטישוק
      • חופן כוסברה
      • חופן בזיליקום
      • 4 כפות שמן זית (כף לטיגון והשאר לתיבול)
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את הפולים לפיסות של כ-2 ס"מ.
      • 2. מנקים היטב את לבבות הארטישוק וחולטים במים רותחים. מכניסים למי החליטה גם את חצאי הלימונים, על מנת למנוע את השחרת הארטישוק.
      • 3. חולטים את הפולים במים רותחים כ-2 דקות, ומעבירים למי קרח, לשמירה על הצבע הירוק ולהפסקת תהליך הבישול.
      • 4. בקערה גדולה מערבבים את מיץ הלימון עם הכוסברה והבזיליקום, קוצצים את השום דק ומוסיפים לקערה.
      • 5. מחממים כף שמן זית במחבת גדולה, ומטגנים קלות את הפול והארטישוק, כ-4 דקות.
      • 6. מעבירים לקערה עם עשבי התיבול, מערבבים, ומוסיפים את יתרת שמן הזית. ממליחים, מפלפלים ומסדרים בצלחת הגשה, יחד עם הפלפלים הקלויים.

      מתכונים נוספים

      פול וארטישוק בניחוח ים תיכוני
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -