בתרגום חופשי משוויה זה שרוף או צלוי, ולכן סלט משוויה טוניסאי מייצג בדרך כלל ירקות שרופים על הגריל או על אש גלויה, עם טעם ייחודי שמתקבל מהחריכה שלהם. כי אם כבר הדלקתם את האש, זאת כבר חובה בדרך לקערה שלא תקבלו בשום צורת הכנה אחרת.
כאן, השף רן שמואלי מקלארו מראה לכם איך לוקחים את הירקות הכי פשוטים ומכינים מהם את השלם שגדול מסך חלקיו, סלט חמצמץ ונהדר ש"ישבור" את טעמי השומן של הבשרים השונים ויהיה בן לוויה מושלם לכל פיתה וצלחת (וגם סתם כך, עם כף, ובפני עצמו).
סלט משוויה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5עגבניות בשלות אך לא רכות
- 2פלפלים אדומים מתוקים
- 2בצלים
- 2פלפלים חריפים ירוקים
- חופןעלי פטרוזליה
- חופןעלי נענע
- 1שן שום
- 2כפותמיץ לימון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סלט משוויה?
- 1שורפים על אש גלויה או על גריל את כל הירקות - עגבניות, פלפלים חריפים ומתוקים ובצל.
- 2מעבירים לקערת ערבוב ומקררים, מקלפים לא עד הסוף (מחזק את הטעם השרוף של הסלט).
- 3קוצצים את הירקות בצורה גסה. קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים את השום, מיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים בצורה עדינה כדי שמרכיבי הסלט יישמרו שלמים, ומגישים.
הכי טעים שיש. סלט משוויה/דרור עינב