וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט משוויה של רן שמואלי

רן שמואלי

עודכן לאחרונה: 17.6.2024 / 7:26

אם כבר הדלקתם את האש, לא תשרפו עליה כמה ירקות בדרך לסלט המושלם?

סלט משוויה של קלארו. דרור עינב
טעמים שמקבלים רק באש גלויה. סלט משוויה טוניסאי/דרור עינב

בתרגום חופשי משוויה זה שרוף או צלוי, ולכן סלט משוויה טוניסאי מייצג בדרך כלל ירקות שרופים על הגריל או על אש גלויה, עם טעם ייחודי שמתקבל מהחריכה שלהם. כי אם כבר הדלקתם את האש, זאת כבר חובה בדרך לקערה שלא תקבלו בשום צורת הכנה אחרת.

כאן, השף רן שמואלי מקלארו מראה לכם איך לוקחים את הירקות הכי פשוטים ומכינים מהם את השלם שגדול מסך חלקיו, סלט חמצמץ ונהדר ש"ישבור" את טעמי השומן של הבשרים השונים ויהיה בן לוויה מושלם לכל פיתה וצלחת (וגם סתם כך, עם כף, ובפני עצמו).

סלט משוויה

מתכון מאת: רן שמואלי, מערכת וואלה אוכל

סלט משוויה של קלארו. דרור עינב
השרוף הוא סוד הטעם של הסלט הזה. סלט משוויה

מצרכים למתכון

    • 5עגבניות בשלות אך לא רכות
    • 2פלפלים אדומים מתוקים
    • 2בצלים
    • 2פלפלים חריפים ירוקים
    • חופןעלי פטרוזליה
    • חופןעלי נענע
    • 1שן שום
    • 2כפותמיץ לימון

אופן ההכנה

איך מכינים סלט משוויה?

  • 1
    שורפים על אש גלויה או על גריל את כל הירקות - עגבניות, פלפלים חריפים ומתוקים ובצל.
  • 2
    מעבירים לקערת ערבוב ומקררים, מקלפים לא עד הסוף (מחזק את הטעם השרוף של הסלט).
  • 3
    קוצצים את הירקות בצורה גסה. קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים את השום, מיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים בצורה עדינה כדי שמרכיבי הסלט יישמרו שלמים, ומגישים.
    הכי טעים שיש. סלט משוויה/דרור עינב
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully