סלט עדשים של רמה בן צבי
המסעדנית רמה בן צבי ממסעדת "המטבח של רמה" בנטף, במתכון לסלט עדשים שחורות, שקדים ירוקים ופרחי עונה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 1 כוסות עדשים שחורות
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 1/2 לימון טרי מהעץ עם הקליפה קצוץ דק
- 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס עלי רוקט קצוצים (רשות)
- 5 שקדים ירוקים קצוצים דק מעורבבים עם מעט לימון למנוע השחרה
- עלי כותרת של פרחי כובע הנזיר (ניתן למצוא בגינות)
- עלי כותרת צהובים של חרדל הבר (ממלאים את שולי הגינות, השדות והדרכים)
- מיץ מ-1/2 לימון
- שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. את העדשים ניתן לבשל עד ריכוך, אך מומלץ להנביט אותם- משרים אותן 4-6 שעות במים, מעבירים למסננת, מניחים על השיש במטבח, מרטיבים מידי פעם ולמחרת כבר מתקבלות עדשים מונבטות אותן ניתן לשמור בכלי סגור במקרר ולהשתמש לפי הצורך.
- 2. מערבבים את העדשים המונבטות עם הירוקים הקצוצים, השקדים ועלי הכותרת, מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל ומגישים.