סלט עדשים של רמה בן צבי

המסעדנית רמה בן צבי ממסעדת "המטבח של רמה" בנטף, במתכון לסלט עדשים שחורות, שקדים ירוקים ופרחי עונה

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה!
סלט עדשים שחורות מונבטות שקדים ירוקים ופרחי עונה, המטבח של רמה. דרור עינב
סלט עדשים שחורות מונבטות שקדים ירוקים ופרחי עונה, המטבח של רמה

מצרכים

  • 1/2 1 כוסות עדשים שחורות
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/2 לימון טרי מהעץ עם הקליפה קצוץ דק
  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס עלי רוקט קצוצים (רשות)
  • 5 שקדים ירוקים קצוצים דק מעורבבים עם מעט לימון למנוע השחרה
  • עלי כותרת של פרחי כובע הנזיר (ניתן למצוא בגינות)
  • עלי כותרת צהובים של חרדל הבר (ממלאים את שולי הגינות, השדות והדרכים)
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. את העדשים ניתן לבשל עד ריכוך, אך מומלץ להנביט אותם- משרים אותן 4-6 שעות במים, מעבירים למסננת, מניחים על השיש במטבח, מרטיבים מידי פעם ולמחרת כבר מתקבלות עדשים מונבטות אותן ניתן לשמור בכלי סגור במקרר ולהשתמש לפי הצורך.
  • 2. מערבבים את העדשים המונבטות עם הירוקים הקצוצים, השקדים ועלי הכותרת, מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully