סלט עדשים של רמה בן צבי
המסעדנית רמה בן צבי ממסעדת "המטבח של רמה" בנטף, במתכון לסלט עדשים שחורות, שקדים ירוקים ופרחי עונה
סלט עדשים שחורות מונבטות שקדים ירוקים ופרחי עונה, המטבח של רמה (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- 1/2 1 כוסות עדשים שחורות
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 1/2 לימון טרי מהעץ עם הקליפה קצוץ דק
- 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס עלי רוקט קצוצים (רשות)
- 5 שקדים ירוקים קצוצים דק מעורבבים עם מעט לימון למנוע השחרה
- עלי כותרת של פרחי כובע הנזיר (ניתן למצוא בגינות)
- עלי כותרת צהובים של חרדל הבר (ממלאים את שולי הגינות, השדות והדרכים)
- מיץ מ-1/2 לימון
- שמן זית
- מלח ופלפל
- 1. את העדשים ניתן לבשל עד ריכוך, אך מומלץ להנביט אותם- משרים אותן 4-6 שעות במים, מעבירים למסננת, מניחים על השיש במטבח, מרטיבים מידי פעם ולמחרת כבר מתקבלות עדשים מונבטות אותן ניתן לשמור בכלי סגור במקרר ולהשתמש לפי הצורך.
- 2. מערבבים את העדשים המונבטות עם הירוקים הקצוצים, השקדים ועלי הכותרת, מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה