וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המבורגר עדשים וקינואה

אורי שביט מכינה קציצה עשירה של עדשים כתומות מנוקדת בקינואה ועשבי תיבול, שאפשר לטגן או לאפות

מתכון מאת: אורי שביט, מערכת וואלה!

צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • ל 25-30 קציצות (או כ-15 המבורגרים גדולים):
  • 300 גרם (כ-1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במי ברז לפחות 4 שעות
  • 1 כוס קינואה אדומה
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 4-5 שיני שום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית (או שמן צמחי אחר) לטיגון
  • להגשה:
  • טחינה, חרדל, חזרת

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הקינואה האדומה: מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הקינואה, ממליחים ומערבבים. יוצקים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
  • 2. מסננים את העדשים המושרות מהמים, שוטפים קלות ומעבירים למיכל מעבד המזון. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, צ'ילי ושמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד שמתקבלת תערובת עסיסית ואחידה.
  • 3. מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4. מחממים במחבת שמן לטיגון רדוד, יוצרים קציצות עבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות שחומות ופריכות.
  • *ניתן גם לאפות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית ומברישים היטב בשמן זית. מניחים על הנייר את הקציצות ומזלפים מעט שמן זית מעליהן. צולים כ-5 דקות, הופכים וצולים 2-3 דקות נוספות.
  • מתכון להמבורגר עדשים עם קינואה

  • בורגר עדשים ופטריות

  • כדורי עדשים ברוטב גזר-בוטנים

  • תבשיל קארי עם מנגולד וגרגרי חומוס

  • ארטישוק ירושלמי בתנור

  • מרק בצל צרפתי

  • פולנטה פטריות

  • מלפוף ממולא

  • פאד תאי

  • סלט פפאיה מטוגן

  • פסטה קישואים ולימון עם קראמבל

  • ארטישוק ממולא

  • פרגיות עם בטטות וערמונים בתנור

  • קובה עיראקית במרק סלק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully