המבורגר עדשים וקינואה
אורי שביט מכינה קציצה עשירה של עדשים כתומות מנוקדת בקינואה ועשבי תיבול, שאפשר לטגן או לאפות
מצרכים
- ל 25-30 קציצות (או כ-15 המבורגרים גדולים):
- 300 גרם (כ-1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במי ברז לפחות 4 שעות
- 1 כוס קינואה אדומה
- 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
- 4-5 שיני שום
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
- 1-2 כפות שמן זית
- מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
- שמן זית (או שמן צמחי אחר) לטיגון
- להגשה:
- טחינה, חרדל, חזרת
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הקינואה האדומה: מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הקינואה, ממליחים ומערבבים. יוצקים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
- 2. מסננים את העדשים המושרות מהמים, שוטפים קלות ומעבירים למיכל מעבד המזון. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, צ'ילי ושמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד שמתקבלת תערובת עסיסית ואחידה.
- 3. מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- 4. מחממים במחבת שמן לטיגון רדוד, יוצרים קציצות עבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות שחומות ופריכות.
- *ניתן גם לאפות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית ומברישים היטב בשמן זית. מניחים על הנייר את הקציצות ומזלפים מעט שמן זית מעליהן. צולים כ-5 דקות, הופכים וצולים 2-3 דקות נוספות.