פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      המבורגר עדשים וקינואה

      אורי שביט מכינה קציצה עשירה של עדשים כתומות מנוקדת בקינואה ועשבי תיבול, שאפשר לטגן או לאפות

      19 מדרגים / 3.08 כוכבים

      צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

      מצרכים

      • ל 25-30 קציצות (או כ-15 המבורגרים גדולים):
      • 300 גרם (כ-1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במי ברז לפחות 4 שעות
      • 1 כוס קינואה אדומה
      • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
      • 4-5 שיני שום
      • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
      • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
      • 1-2 כפות שמן זית
      • מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
      • שמן זית (או שמן צמחי אחר) לטיגון
      • להגשה:
      • טחינה, חרדל, חזרת

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הקינואה האדומה: מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הקינואה, ממליחים ומערבבים. יוצקים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
      • 2. מסננים את העדשים המושרות מהמים, שוטפים קלות ומעבירים למיכל מעבד המזון. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, צ'ילי ושמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד שמתקבלת תערובת עסיסית ואחידה.
      • 3. מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 4. מחממים במחבת שמן לטיגון רדוד, יוצרים קציצות עבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות שחומות ופריכות.
      • *ניתן גם לאפות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית ומברישים היטב בשמן זית. מניחים על הנייר את הקציצות ומזלפים מעט שמן זית מעליהן. צולים כ-5 דקות, הופכים וצולים 2-3 דקות נוספות.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -