וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות עדשים ירוקות וריקוטה

השף אמיר קרונברג מכין לביבות עדשים עם מנגולד וגבינת ריקוטה לחנוכה ולסתם יום חול

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה

צילום, הפקה בוימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • לכ-15-20 לביבות
  • כוס עדשים ירוקות מבושלות במים כ-45 דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות גבינת ריקוטה 5%
  • 3 כפות קמח
  • 2 שיני שום קצוץ דק
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 צרור מנגולד מופרד לגבעולים ועלים
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 ליטר שמן לטיגון
  • מלח פלפל
  • לסלט:
  • רוקט
  • מלח גס
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל הקצוץ ואת גבעולי המנגולד כ-10 דק עד ריכוך.
  • 2. בקערה גדולה מערבבים את העדשים ,הבצל ,המנגולד ויתר המרכיבים (ביצים, פירורי לחם, קמח, ריקוטה, מלח ופלפל)
  • 3. מחממים בסיר רחב שמן על אש בינונית.
  • 4. יוצקים לביבות בעזרת 2 כפות ומטגנים עד השחמה, כ-3 דקות בכל צד עד שמתקבל גוון זהוב.
  • 5. מערבבים את חומרי הסלט.
  • 6. מגישים עם יוגורט/שמנת חמוצה על מצע סלט.
  • מתכון ללביבות ריקוטה ועדשים

  • לביבות תפוחים, גזר וקינמון

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • טחינת דלעת כתומה

  • עלי לשון הפר ממולאים בורגול

  • קציצות עיראקיות של סבתא

  • תפוחי אדמה קראנצ'יים

  • חצאי ארטישוק במילוי בשר

  • פרגיות עם בטטות וערמונים בתנור

  • מרק כרובית וחמאת שקדים

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • מלפוף ממולא

  • סלט משוויה

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully