לביבות עדשים ירוקות וריקוטה
השף אמיר קרונברג מכין לביבות עדשים עם מנגולד וגבינת ריקוטה לחנוכה ולסתם יום חול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-15-20 לביבות
- כוס עדשים ירוקות מבושלות במים כ-45 דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 כפות גבינת ריקוטה 5%
- 3 כפות קמח
- 2 שיני שום קצוץ דק
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 צרור מנגולד מופרד לגבעולים ועלים
- 2 כפות שמן לטיגון
- 1 ליטר שמן לטיגון
- מלח פלפל
- לסלט:
- רוקט
- מלח גס
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל הקצוץ ואת גבעולי המנגולד כ-10 דק עד ריכוך.
- 2. בקערה גדולה מערבבים את העדשים ,הבצל ,המנגולד ויתר המרכיבים (ביצים, פירורי לחם, קמח, ריקוטה, מלח ופלפל)
- 3. מחממים בסיר רחב שמן על אש בינונית.
- 4. יוצקים לביבות בעזרת 2 כפות ומטגנים עד השחמה, כ-3 דקות בכל צד עד שמתקבל גוון זהוב.
- 5. מערבבים את חומרי הסלט.
- 6. מגישים עם יוגורט/שמנת חמוצה על מצע סלט.