פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לביבות עדשים ירוקות וריקוטה

      השף אמיר קרונברג מכין לביבות עדשים עם מנגולד וגבינת ריקוטה לחנוכה ולסתם יום חול

      4 מדרגים / 3.35 כוכבים

      צילום, הפקה בוימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

      מצרכים

      • לכ-15-20 לביבות
      • כוס עדשים ירוקות מבושלות במים כ-45 דק
      • 1 בצל קצוץ דק
      • 3 כפות גבינת ריקוטה 5%
      • 3 כפות קמח
      • 2 שיני שום קצוץ דק
      • 3 כפות פירורי לחם
      • 2 ביצים
      • 1 צרור מנגולד מופרד לגבעולים ועלים
      • 2 כפות שמן לטיגון
      • 1 ליטר שמן לטיגון
      • מלח פלפל
      • לסלט:
      • רוקט
      • מלח גס
      • שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל הקצוץ ואת גבעולי המנגולד כ-10 דק עד ריכוך.
      • 2. בקערה גדולה מערבבים את העדשים ,הבצל ,המנגולד ויתר המרכיבים (ביצים, פירורי לחם, קמח, ריקוטה, מלח ופלפל)
      • 3. מחממים בסיר רחב שמן על אש בינונית.
      • 4. יוצקים לביבות בעזרת 2 כפות ומטגנים עד השחמה, כ-3 דקות בכל צד עד שמתקבל גוון זהוב.
      • 5. מערבבים את חומרי הסלט.
      • 6. מגישים עם יוגורט/שמנת חמוצה על מצע סלט.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -