וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרקש- עוגת שוקולד לראווה ללא גלוטן

מתכון של הקונדיטור אורן בקר לעוגת שוקולד

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה

עוגות ללא גלוטן של אורן בקר. נמרוד סונדרס
עוגות ללא גלוטן של אורן בקר

מצרכים למתכון

  • לקרם ברולה
  • 1 כוס + 2 כפיות ( 250 מ"ל) חלב
  • 1 מיכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/3 מקל וניל
  • 5 כפות (75 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 חלמונים
  • לתחתית דקאוז:
  • 4 יח' חלבון
  • 27 גר' סוכר
  • 100 גר' שקד טחון
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • כפית גרידת לימון
  • למוס שוקלד מריר:
  • 520 גר' שוקולד מריר
  • 180 גר' חמאה
  • 2 כפיות נס קפה
  • 6 כפות מים רותחים
  • 8 יח' חלבון
  • 8 יח' חלמון
  • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקרם ברולה: בסיר בינוני מרתיחים חלב, שמנת, מקל וניל ומחצית מכמות הסוכר.
  • 2.בקערה מערבבים ביצה, חלמונים ויתרת הסוכר. מערבבים את הנוזל הרותח עם בלילת הביצים תוך השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מהנוזל לבלילת הביצים תוך ערבוב. יוצקים את הבלילה לסיר הנוזל תוך ערבוב תכוף, כדי למנוע את קרישת הביצים.
  • 3. מחזירים לבישול תוך כדי בחישה עלאש נמוכה עד שהקרם מגיע ל-– 85 מעלות. אם אין מדחום, בודקים בעזרת כף עץ: טובלים את הכף בסיר ומוציאים. מעבירים את האצבע לאורך הכף. אם שני חלקי הנוזל נותרים נפרדים ולא נצמדים חזרה - הקרם מוכן. מסירים מהאש.
  • 4.מוזגים את הברולה לתוך רינג בקוטר 20 ס"מ מנוילן (בדפנות על מנת שיהיה קל להוציאו לאחר האפייה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-90 מעלות במשך 40 דקות, עד שהקרום העליון מתייצב.
  • 5.מוציאים מהתנור, מקררים כשעתיים- שלוש ומשחררים מהרינג.
  • 6.מכינים את תחתית הדקוואז: מקציפים בקערה את החלבון עם הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד ויציב. מקפלים פנימה את השקד הטחון, אבקת הסוכר וגרידת לימון. מערבבים בזהירות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 7.מכניסים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף ומזלפים לתבנית בקוטר 22 ס"מ, כך שמתקבלת שכבה דקה.
  • 8.אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 15-20 דקות.
  • 9.מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
  • 10.מכינים את המוס שוקולד מריר: בקערה ממיסים על בן מארי (בקערה שעומדת על סיר שבתוכו מים חמים, כך שאין מגע ישיר בין מקור החום למצרכים) שוקולד, חמאה, נס קפה ומים.
  • 11.כשהחומרים נמסים ומתקבלת בלילה אחידה, מורידים מהאש ומערבבים לתוך התערובת את החלמונים. מקציפים חלבון וסוכר לקצף רך ומקפלים יחד את התערובות למסה חלקה ואחידה.
  • 12.מוזגים מחצית מהמוס על תחתית הדקוואז, מניחים באמצע את הקרם ברולה וממלאים התבנית ביתרת המוס.
  • 13.מכניסים למקפיא ומקפיאים בין 3 ל-4 שעות. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully