עוגת שוקולד ללא קמח
ממטבחו של אבישי סייג (סדנאות בישול), באדיבות חנות התבלינים "עניין של טעם".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
- 6 ביצים (להפריד חלבון מחלמון)
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את השוקולד והחמאה יחד.
- 2. מקררים מעט את תערובת השוקולד ובוחשים פנימה את החלמונים.
- 3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מקפלים את הקצף עם תערובת השוקולד.
- 4. בוחשים פנימה בעדינותת את האגוזים.
- 5. אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- בודקים עם קיסם עץ בגמר האפייה (כשהקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה).
- לאחר שהעוגה התקררה ניתן להסיר בעדינות את הכיסוי העליון (הפריך)
- למלא במוס שוקולד ולהניח את הכיסוי חזרה.
- לשמור בקרור !!