עוגת פרג, אפרסקים ואגסים ללא גלוטן
אורן בקר אופה עוגת פרג, אפרסקים ואגסים ללא גלוטן
מצרכים
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- כפית תמצית וניל
- כפית גרידת לימון
- 3 חלמונים
- 80 גרם שמנת חמוצה
- 70 גרם פרג טחון
- 30 גרם קמח אורז מלא
- 20 גרם עמילן טפיוקה
- 15 גרם קורנפלור
- ½ כפית א.אפייה
- 1 כף סיבים תזונתיים (להשיג ברשתות השיווק)
- 1 תפוח עץ מגורדים וסחוטים
- 3 חלבונים
- 50 גרם סוכר
- לפירות
- 2יחידות אגסים קשים קלופים וחצויים ללא ליבה
- 2 יחידות אפרסקים -פרוסות דקות ללא ליבה
- 250 גרם סוכר
- 250 מ"ל יין לבן
- ¼ מקל וניך
- מקל קינמון
- כוכב אניס
- תרמיל הל
- קליפות לימון /תפוז
אופן ההכנה
- 1. במיקסר (וו גיטרה): מערבלים את החמאה, הסוכר, הווניל וגרידת הלימון. מגבירים מהירות ומקציפים עד קבלת מסה בהירה ותפוחה.
- 2. מוסיפים בהדרגה חלמונים ומערבבים היטב. מגבירים מהירות ומקציפים עד קבלת מסה אחידה.
- 3. מוסיפים את האבקות (מנופות) הנוזלים והשמנת חמוצה לסרוגין ומערבלים היטב. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע קבלת מסה אחידה. שימו לב לא לערבל מידי.
- 4. מגרדים את התפוחים בפומפיה גסה בסמוך להוספה למסה. סוחטים ומקפלים לתוך המסה בעדינות.
- 5. מקציפים חלבונים עם סוכר ומקפלים למסה אחידה.
- 6. בסיר מבשלים 2 יחידות אגסים קשים קלופים חצויים וללא ליבה, אפרסקים,250סוכר, יין לבן ותבלינים. מביאים לרתיחה עם מכסה,משאירים ברתיחה כ-5 דק' או בהתאם לקשיות האגסים והאפרסקים.
- 7. מכבים את האש ומצננים היטב. שומרים את האגסים בסירופ, בקירור.
- 8. מניחים בתחתית התבנית פרוסות אגסים ואפרסקים ויוצקים עליהם את הבלילה.
- 7. אפייה: בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות אופים כ-35 דקות או עד שמוכן מצננים הופכים ומסירים את הנייר.