- 1. במיקסר (וו גיטרה): מערבלים את החמאה, הסוכר, הווניל וגרידת הלימון. מגבירים מהירות ומקציפים עד קבלת מסה בהירה ותפוחה.
-
- 2. מוסיפים בהדרגה חלמונים ומערבבים היטב. מגבירים מהירות ומקציפים עד קבלת מסה אחידה.
-
- 3. מוסיפים את האבקות (מנופות) הנוזלים והשמנת חמוצה לסרוגין ומערבלים היטב. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע קבלת מסה אחידה. שימו לב לא לערבל מידי.
-
- 4. מגרדים את התפוחים בפומפיה גסה בסמוך להוספה למסה. סוחטים ומקפלים לתוך המסה בעדינות.
-
- 5. מקציפים חלבונים עם סוכר ומקפלים למסה אחידה.
-
- 6. בסיר מבשלים 2 יחידות אגסים קשים קלופים חצויים וללא ליבה, אפרסקים,250סוכר, יין לבן ותבלינים. מביאים לרתיחה עם מכסה,משאירים ברתיחה כ-5 דק' או בהתאם לקשיות האגסים והאפרסקים.
-
- 7. מכבים את האש ומצננים היטב. שומרים את האגסים בסירופ, בקירור.
-
- 8. מניחים בתחתית התבנית פרוסות אגסים ואפרסקים ויוצקים עליהם את הבלילה.
-
- 7. אפייה: בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות אופים כ-35 דקות או עד שמוכן מצננים הופכים ומסירים את הנייר.