עוגת פרג, אפרסקים ואגסים ללא גלוטן

אורן בקר אופה עוגת פרג, אפרסקים ואגסים ללא גלוטן

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה!
עוגות ללא גלוטן של אורן בקר. נמרוד סונדרס
עוגות ללא גלוטן של אורן בקר

מצרכים

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • כפית גרידת לימון
  • 3 חלמונים
  • 80 גרם שמנת חמוצה
  • 70 גרם פרג טחון
  • 30 גרם קמח אורז מלא
  • 20 גרם עמילן טפיוקה
  • 15 גרם קורנפלור
  • ½ כפית א.אפייה
  • 1 כף סיבים תזונתיים (להשיג ברשתות השיווק)
  • 1 תפוח עץ מגורדים וסחוטים
  • 3 חלבונים
  • 50 גרם סוכר
  • לפירות
  • 2יחידות אגסים קשים קלופים וחצויים ללא ליבה
  • 2 יחידות אפרסקים -פרוסות דקות ללא ליבה
  • 250 גרם סוכר
  • 250 מ"ל יין לבן
  • ¼ מקל וניך
  • מקל קינמון
  • כוכב אניס
  • תרמיל הל
  • קליפות לימון /תפוז

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר (וו גיטרה): מערבלים את החמאה, הסוכר, הווניל וגרידת הלימון. מגבירים מהירות ומקציפים עד קבלת מסה בהירה ותפוחה.
  • 2. מוסיפים בהדרגה חלמונים ומערבבים היטב. מגבירים מהירות ומקציפים עד קבלת מסה אחידה.
  • 3. מוסיפים את האבקות (מנופות) הנוזלים והשמנת חמוצה לסרוגין ומערבלים היטב. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע קבלת מסה אחידה. שימו לב לא לערבל מידי.
  • 4. מגרדים את התפוחים בפומפיה גסה בסמוך להוספה למסה. סוחטים ומקפלים לתוך המסה בעדינות.
  • 5. מקציפים חלבונים עם סוכר ומקפלים למסה אחידה.
  • 6. בסיר מבשלים 2 יחידות אגסים קשים קלופים חצויים וללא ליבה, אפרסקים,250סוכר, יין לבן ותבלינים. מביאים לרתיחה עם מכסה,משאירים ברתיחה כ-5 דק' או בהתאם לקשיות האגסים והאפרסקים.
  • 7. מכבים את האש ומצננים היטב. שומרים את האגסים בסירופ, בקירור.
  • 8. מניחים בתחתית התבנית פרוסות אגסים ואפרסקים ויוצקים עליהם את הבלילה.
  • 7. אפייה: בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות אופים כ-35 דקות או עד שמוכן מצננים הופכים ומסירים את הנייר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully