וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרוקטייס הולנדים

כופתאות הולנדיות עם בשר

מתכון מאת: רות יולס, מערכת וואלה

אוכל הולנדי. אפיק גבאי
אוכל הולנדי

מצרכים למתכון

  • ל-6 קרוקטים:
  • 1/2 קילו בשר בקר/הודו מבושל לגמרי בכל צורת צלייה/בישול מועדפת, בשמן עם רוטב, במרק (אפשר להשתמש בשאריות צלי או בבשר שבושל כחלק מציר או מרק)
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח
  • מים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
  • 2 חלמונים
  • פירורי לחם
  • 2 חלבונים שנטרפו במעט מים
  • שמן לטיגון עמוק
  • להגשה:
  • חרדל דיז'ון

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון טוחנים את הבשר בפולסים כך שתתקבל תערובת פירורית גסה.
  • 2. מכינים רביכה: ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. כשמזהיב, מסירים מהאש ומוסיפים מעט מי ברז תוך ערבוב נמרץ (מתחילים מכף-שתיים ומוסיפים לפי הצורך). מעמידים שוב על האש ומערבבים לרוטב חלק. בכל פעם שהרוטב מסמיך מוסיפים עוד קצת מים, עד שמתקבל רוטב חלק ולא סמיך מדי .
  • 3. מתבלים את הבשר בפלפל, מלח, אבקת מרק ואגוז מוסקט ומערבבים אותו היטב עם חלמוני הביצה והרביכה. את הרביכה יש להוסיף לא בבת אחת, כי התערובת צריכה להיות לא יבשה מדי ולא רטובה מדי, כך שלא תמיד יש צורך להשתמש בכל כמות הרביכה.
  • 4. בעזרת מזלג משטיחים את תערובת הבשר בצלחת גדולה ושטוחה ומכניסים למקרר לכמה שעות.
  • 5. מכינים צלחת עם פירורי לחם וצלחת נוספת עם חלבוני הביצים טרופים ומתובלים בצלח ופלפל.
  • 6. מחממים שמן בסיר עמוק.
  • 7. צרים מהבשר קציצות ארוכות וצרות בגודל קובה, ואפשר גם קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג. טובלים כל קציצה בביצה טרופה ואחר כך בפירורי הלחם. (בשלב זה אפשר להכניס את הקציצות הלא מטוגנות למקרר עד לשעת הארוחה.)
  • 8. מטגנים את הקציצות בשמן החם (בשלב זה מקטינים קצת את הלהבה, כדי שהקציצות לא ישחימו בחוץ ויישארו עדיין לא מבושלים בפנים) מכל הצדדים עד שישחימו. מגישים מיד עם חרדל דיז'ון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully